Başkan Ergün’e TBB encümen üyeliğine seçildi


Gündem 31.05.2021 17:30:00 0
Başkan Ergün’e TBB encümen üyeliğine seçildi

Türkiye Belediyeler Birliği’nin Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Ankara’da, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü temsilen Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü’nün katıldığı toplantıda Başkan Ergün, yeniden TBB Encümen Üyeliğine seçildi.

MANİSA (İGFA)- Türkiye Belediyeler Birliği’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Ankara Meyra Palace Otel’de Birlik Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün adına Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa ilçe belediye başkanları, belediye başkanları ile meclis üyelerinin de yer aldığı toplantıda, 2020 yılı faaliyet raporu ve 2020 yılı bütçe kesin hesabı görüşüldü.

BAKAN SELÇUKTAN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

Pandemi nedeniyle zor bir süreçten geçildiğini söyleyen Bakan Ziya Selçuk, şikâyet makamı değil, çözüm makamı olduklarını belirterek; “Tam da bununla birlikte yarın ayrıntılarıyla açıklayacağımız bir ulusal destekleme programı oluşturduk. Belli başlı aşamaların olduğu bu programda ne zaman, nasıl bir yol haritası izleyeceğimizin bilgileri mevcut. Geçen hafta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in nezaretinde belediye başkanlarımızla bir toplantı yaptık. Bu toplantıda imkanlarımız ve ulaşılabilirliklerimiz noktasında istişarelerimiz oldu. İl meslek liselerimize özel destek sağlamak adına 1001 tane köy belirledik. Her bir köyümüzün öncelikli ihtiyaçlarını belirledik. İleriki süreçte bu köylerin isimleri de kamuoyuyla paylaşılacak” dedi.

Konuşmanın ardından diğer maddelerin de oylanmasıyla birlikte Birlik Başkanı, Başkanlık Divanı ve Encümen Üyelerinin seçilmesi için oy verme işlemine geçildi. Yapılan oylama sonucunda Birlik Başkanlığına Fatma Şahin tekrar seçilirken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de yer aldığı mevcut encümen üyeleri de yeniden göreve seçildi. 


Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı
Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte
“23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli” “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”
Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma
Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı