BAŞKAN FATİH SELİMOĞLU TEDBİR ÜSTÜNE TEDBİR ALIYOR


Yaşam 2.04.2020 22:03:00 0
BAŞKAN FATİH SELİMOĞLU TEDBİR ÜSTÜNE TEDBİR ALIYOR

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu Karamanlı Sebze Pazarı için yeni tedbirleri açıkladı. Bu tedbirlerle birlikte Başkan Corona Virüse geçit vermeyecek.

TEDBİR TEDBİR ÜSTÜNE

 

GEÇİT YOK COVİD 19 KORONAVİRÜSÜNE

Pazar’da SÜRELİ , Evde SÜRESİZ Kal Karamanlı

1. Pazara Kontrollü, Yaşa Göre ve Süreli Giriş

2. 30 Dakikada hızlı alışveriş

3. 40 – 60 Yaş, Saat 8:30 – 10:00 Pazara Giriş

4. 25 – 40 Yaş, Saat 10:00 – 11:30 Pazara Giriş

5. 15 – 25 Yaş, Saat 11:30 – 13:00 Pazara Giriş

6. Fiyat Kontrollü Alışveriş sağlanacak

7. Satış yapan ve Para alan kişiler ayrı olacak

İçişleri Bakanlığı tarafından pazar yerleri için alınan yeni tedbirler alındı

Dünya genelinde etkili olan Kovid-19 virüsünün Türkiye’yi de etkisi altına alarak, hızla yayılıyor.

Yapılan uyarıların titizlikle uygulanması gerekiyor.Bunun için mümkün olmadıkça evden dışarıya çıkmayalım ve özellikle de birbirimiz ile tokalaşmayalım ve ziyaretlerden kaçınalım.

– “PAZARA KONTROLLÜ GİRİŞ YAPILACAK”

Cuma günleri ilçede kurulan pazarda ek tedbirler aldık.

Pazar yerinde sadece sebze, meyve ve gıda ürünlerinin satışına izin verilmiştir. Pazar yerimizin çevresinde tedbirler alınmış ve pazara sadece iki noktadan giriş sağlanacaktır. Bakanlıkça alınan kararlar gereği, pazar içerisinde alışveriş yapan vatandaşlarımızın sayısı pazarcı esnafımızın 2 katı kadar olacaktır. Bu nedenle pazar yerine kontrollü giriş yapılacaktır.

* 30 DAKİKADA HIZLI ALIŞ VERİŞ

Hızlı bir şekilde alış veriş yapılmasını tavsiye ediyoruz.Pazara giren vatandaşlarımız saatlerce alışveriş yapmayacaktır. Pazar içerisinde yoğunluk olmaması, giriş kapılarında yığılma ve mağduriyet olmaması için belirli yaş gruplarına göre pazara giriş yapması ve en fazla 30 dakika içerisinde alışverişini tamamlayarak, pazar yerinden ayrılmalarını tavsiyede ediyoruz.

* PAZARA BELİRLİ YAŞ ARALIĞINDA VE BELİRLİ SÜRELERDE GİRİŞ

Pazar alışverişinde yaş aralığı uygulamasını tavsiye ediyoruz

– 40 ile 60 yaş grubu vatandaşlarımızın, sabah 8.30 ile 10.00 saatleri arasında

– 25 ile 40 yaş arasındaki vatandaşlarımızın, 10.00 ile 11.30 saatleri arasında

– 15 ile 25 yaş arasındaki vatandaşlarımızın, 11.30 ile 13:00 saatleri arasında pazara çıkmaları ve alışverişlerini 30 dakikada tamamlamalarını tavsiye ediyoruz

Ayrıca pazar girişinde, güvenlik görevlilerince kontrollü giriş sağlanacak.

Görevli personelimiz tarafından, vatandaşlarımızın dezenfektan ile elleri temizlenecek, eldiven dağıtımı yapılacak ve sağlık personeli tarafından pazara giriş yapan vatandaşlarımızın ateşleri ölçülecektir.

* GÜVENLİ MESAFE ÇOK ÖNEMLİ

Pazarcıların satış alanlarını düzenledik ve güvenlik şeritlerini çektik.Lütfen alışveriş yaparken fazla yaklaşmayalım ve şeritleri koparmayalım.

* FİYAT KONTROLLÜ ALIŞ VERİŞ

Sebze, meyve ve gıdalara dokunmayalım.

Satıcılarımız, Belediye Zabıta ekiplerimizce ürünlerin satış fiyatları konusunda tek tek uyarılmış ve sadece satıcı tarafından poşetlenerek siz değerli vatandaşlarımıza sunmaları söylenmiştir.
Bu nedenle lütfen hiçbir ürüne dokunmamanız rica olunur.

Ürünleri alırken fiyat kontrollerinizi de yapınız. Yüksek fiyata satılan ürünleri almayınız ve zabıta ekibimize söyleyiniz. Aldığınız ürünlerin çürük, bozuk veya yenilemeyecek şekilde olması halinde alışveriş yerinde poşet dışından kontrol edilmesi ve satıcıya iade edilmesi gerekmektedir.

İade hususunda veya satıcı ile ilgili sıkıntılar yaşanması halinde Belediyemiz zabıta ekiplerine bildirmeniz, satıcı ile herhangi bir tartışma ortamı yaratmamanız rica olunur.

Ürünlerin yüksek fiyata satılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bu tür girişimde bulunanların tezgahlarını derhal kapatma yoluna gideceğiz.

Kıymetli halkım, biz halkımızı her konuda düşünüyor ve korumaya çalıyoruz. Lütfen sizler de kurallara uyun. Kendiniz için, aileniz için, çocuklarınız için, tüm sevdikleriniz için daha güzel yarınlar için tüm kurallara uyun ve mümkün olmadıkça evden dışarı çıkmayın.

*** HERZAMAN HALKIMIZIN YANINDAYIZ ***


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği
META'ya çifte ceza! META'ya çifte ceza!
Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı
LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin