BAŞKAN GÖK BAKAN VE BAKAN YARDIMCISINI BOŞ GÖNDERMEDİ

EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKANI VELİ GÖK, ULAŞTIRMA VE ALT YAPI İLE TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINA ÖNEMLİ DOSYA SUNDU.


Siyaset 20.06.2021 00:11:00 0
BAŞKAN GÖK BAKAN VE BAKAN YARDIMCISINI BOŞ GÖNDERMEDİ

Isparta Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, başarılı çalışmalarıyla her gün karşımıza çıkıyor...

Başkan Gök, Türkiye'nin genel sorunları ile ilgili çalışmalar yaptı ve tespitleri politika olarak yürülüğe girdi. Zamanında Hayvancılık, et krizi ve sorunun çözümü diye hazırladığı çalışmalar Ülke gündemine düşmüştü. Başkan Gök, Bakanlıkların yakından tanıdığı bir isimdir. Ve hazırladığı tüm projeler ciddi alınıyor.

Başkan Gök, "Belediyenin ve ilçenin sorunları ile ilgili çalışmalarına son sürat devam ediyor. Yaptığı projelerle ülkede birçok bozuk dengeyi düzelten ve hemen, hemen tüm bakanlıkların yakınen tanıdığı Başkan Veli Gök, Isparta'yı ziyaret eden başta Ulaştırma ve altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif özkaldı'ya Eğirdir'in sorunlarını içeren dosyalar sundu. Akdeniz Habercisi Başkan Gök'ün Bakanlıklara sunduğu dosyaların içeriğine ulaştı.

işte o dosyalar:

ULAŞTIRMA VE ALT YAPI BAKANLIĞINA 
 

Eğirdir  Gelendost duble yolunun yapılmasına ihtiyacımız var desteğinizi arz ederiz.
Eğirdir Isparta tren yolu projesi ve Eğirdir gar projesi DDY bölge müdürlüğümüzce proje ve keşifleri hazırlanarak yatırıma teklif edilmiş olup Projenin hayata geçmesi halinde yolcu nakliyeciğili,yük nakliyeciğili ,turizm ve dağ komando sevkiyatları açısından önemli katkı sağlayacaktır.
Yatırıma alınabilmesi için desteğinizi arz ederiz.
                     

Eğirdir balıkçı barınağı limanı ikinci etap imar planı  1 adet 122,50 m yüzer iskele ve 1 adet 70 m yüzer iskele inşaatı  ve 50 m rıhtım inşaatı planlanmış olup projenin hayata geçmesi halinde balıkçı barınağımızın mevcut 110 tekne olan  yanaşma kapasitesi yaklaşık 200 tekneye çıkacaktır.balıkçı barınağında söz konusu ilave rıhtım ve iskele yapımı balıkçılık,turizm ve su sporları açısından gelişmekte olan ilçemize önemli ölçüde katkı sağlayacaktır.desteğinizi arz ederiz.
                   

Eğirdir  dereboğazı  yolunun genişletilerek boğaz ova bölgesinde kanalın her iki tarafından dsi istimlakında olan güzargahların kanalın her iki tarafı gidiş geliş şeklinde yeni istimlak yapmadan tarım alanlarının da korunması ile yolun yapılmasına ihtiyacımız var desteğinizi arz ederiz 18,06,2021
                                                                                                                                             
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINA

Eğirdir ilçemiz de 10,000 ton olmak üzere il genelinde 70,000 ton elma stokumuz vardır mevcut elma fiyatları maliyetlerinin altında olup sezonun son günlerindeyiz. Üreticinin  elindeki elmaların değerlendirilmesi amacıyla tarım kredi kooperatifleri genel müdürlüğü bölgemizde tespit çalışmalarını yaptı. Tarım kredi kooperatifleri genel müdürlüğü pazarlama imkanları, kamu kurumları ihtiyaçları veya belediyeler ihtiyaçları çerçevesinde desteğinizi arz ederiz. 

Eğirdir ilçemizde yapılması planlanan Çay barajı ve Tepeli göleti cazibeli sulama imkanından faydalanılması ve Eğirdir gölü su rezervinin korunması açısından önem arz etmekte olup yatırım programına alınabilmesi için desteğinizi arz ederiz.
               

Eğirdir gölü su rezervinin korunması ve yükseltilmesi için Aksu Baklan, Bağıllı deresinden Akdeniz e giden suyun yılanlı ovasının ıslahı da düşünülerek Eğirdir gölüne açık kanal ile aktarılması için DSİ bölge müdürlüğümüz  etüd çalışmalarına başlamış olup 2021 yılında yapılabilmesi için desteğinizi arz ederiz. 
             

Eğirdir belediyemiz bütçesi çok sıkıntılı olup İlçemiz İçme ve kullanma suyunun tamamını enerji ile temin etmekteyiz. DSİ Tarafından Belediyemizi tahsisi yapılan Bağıllı köyü yakınlarındaki Karacasu kaynağından ilçemize kadar DSİ tarafından  isale hattının yapılması halinde suyun cazibeli gelmesinden dolayı yıllık 2,000,000,00 Tl enerji tasarrufumuz olacaktır .desteğinizi arz ederiz.
             

Eğirdir gölünün temiz tutulması su Sirkilasyonunun artırılması amacıyla Eğirdir küçük ada Yeşilada arasına  120 metre köprü yapılmasına ihtiyacımız var Eğirdir gölü özel hükümleri mevzuatında  köprü yapılmasını öngörmüş ve mevzuat da karşılığı var DSİ tarafından mevcut köprünün yenilenmesi veya yeniden köprü yapılabilmesi için desteğinizi arz ederiz. 
             

Eğirdir ilçemizde 800 yıldır devam eden tarihi pınar pazarı panayırı ucuz ve taze et kesimi ile ön plandadır tarihi pınar pazarı misyonunun devam etmesi ve ilçemizle beraber Aksu, Sütçüler, Yenişarbademli ve Gelendost ilçelerimizle beraber 5 ilçenin birlikte ihtiyacına cevap verebilecek belediyemizce hazırlanan  kapalı hayvan pazarı ve mezbahane  projemize desteğinizi arz ederiz. 18.06.2021   


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı