BAŞKAN HÜSEYİN OKAN'DAN FATURA TEPKİSİ


Siyaset 7.02.2020 15:19:00 0
BAŞKAN HÜSEYİN OKAN

Ak Parti Burdur Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan erteleme olmasına rağmen Burdur Belediyesi tarafından toplanan katı atık bedellerine tepki gösterdi. Faturalara yansıyan bedelin faturaların yüzde 25 oranında artışa sebep olduğunu söyleyen Başkan Okan, tamamlanan katı atık bertaraf tesisi ile ilgili de oradan gelir elde edileceğini de hatırlatarak katı atık bedeli ile ilgili sembolik bir bedel alınabilirdi dedi.

Başkan Hüseyin yaptığı basın açıklamasına,;

Geçtiğimiz Ocak ayında Burdur Belediye meclisi, CHPli belediye yönetiminin teklifi ile 2020 Şubat ayında uygulanmak üzere katı atık bedellerini su faturalarına yansıtarak konutlardan 6,40₺, ticari yerlerden de sınıfına göre belirlenen tarifeyle ücret alınması kararını CHP Meclis üyelerinin çoğunluğu ile belediye meclisinden geçirdi.

SU FATURALARINDA ORTALAMA %25 ARTIŞ OLDU           

Bu ay (Şubat) su faturalarına bu uygulama yansıdı ve vatandaşlarımız yaklaşık su faturalarını ortalama %25 daha fazla ödemeye başladı.

AK Parti grubumuz katı atık bedeli konusunda Cumhurbaşkanımızın kararnamesi ile ATIKSU ALTYAPI VE EVSEL KATI ATIK BERTARAF TESİSLERİ TARİFELERİNİN BELİRLENMESİNDE UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİĞİ uygulamasının 31/12/2020 tarihine uzatılmasını hatırlatarak bu yılda alınmamasını çekincelerini aktararak ısrarcı olmuşturlar.

HADİ CUMHURBAŞKANIMIZIN ERTELEME KARARINI UYGULA

18 Uygulaması ile ilgili uyarımızı çarpıtarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın 18 Uygulaması ile ilgili kararnamesine sanki karşı çıkıyormuşuz imajı yaratmaya çalışan CHP ve Belediye Başkanı görüldüğü gibi işine gelmeyen konularda Sayın Cumhurbaşkanımızı dinlemeyi kabul etmiyor. 18 Uygulaması ile ilgili kararlarını takip eden sizler bu katı atık bedelinin alınmasının bir yıl ertelenir kararını dikkate almanızı istiyoruz.

HEM ÇÖPÜMÜZÜ SATIYOR HEMDE ÇÖP PARASI TOPLUYOR

Aynı zamanda Burdur Belediyeler Birliğinin AK Partili Burdur Belediye yönetimi zamanında başlayan ve şu an tamamlanan katı atık bertaraf tesisinden gelecek gelir ile vatandaşımızın ödeyeceği katı katık bedeline katkı konarak sembolik bir katı atık bedeli alınabilirdi.

ŞUBAT AYI SU FATURALARININ ARTIŞININ NEDEN KAYNAKLANDIĞINI KAMUOYUNUN BİLMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNEREK,

Takdiri çok kıymetli Burdur Kamuoyuna Bırakıyoruz" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği
Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ? Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ?
İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı