BAŞKAN MENGİ: BURDUR BELEDİYESİ İSTERSE ULAŞIM 1.75 TL OLUR


Gündem 4.12.2019 12:57:00 0
BAŞKAN MENGİ: BURDUR BELEDİYESİ İSTERSE ULAŞIM 1.75 TL OLUR

Belediye Meclisine çağrımız;

 

“BELEDİYE İSTERSE ULAŞIM BİLETİ 1,75₺ OLUR”

 

Değerli Basın Mensupları ve çok kıymetli Burdur kamuoyu;

 

Burdur Belediyesi Ağustos meclisinde Belediye başkanı Ali beyin gündeme taşıdığı Şehir içi ulaşım ücretlerine zam konusu Aralık ayına kadar Burdur gündeminizi meşgul etmiş ve ne vatandaşımızı ne de gelinen noktada özel halk otobüsçü esnafımızı memnun etmiştir.

 

 

Aklı sıra üniversite öğrencileri gelmeden Ağustos ayında fiyatları arttırıp öğrencilerin tepkisinden kaçmak isteyen zihniyet öğrencilerimizin sosyal medya aracılığı ile başlayan haklı tepkisi karşısında bütün Türkiye’ye maalesef CHP’li Burdur Belediye yönetiminin yüzünden Burdur’umuz kötü yönde lanse edilmiştir.

 

Ağustos ayında itirazlarımız üzerine mecliste uzun tartışmalar yaşansa da yaptım oldu diyerek baskıyla CHP meclis üyeleriyle otobüs ücretlerine öğrenciler için kartlı 2,25₺ – kartsız 2,75₺ ile vatandaşlarımız İçin kartlı 2,50₺ – kartsız 3,00₺ yaptırmıştır. Konuyu Eylül ayı meclisinde AK Parti ve MHP Meclis üyelerimizle itiraz hakkını kullanarak taşımak istemiştelerdir ama Belediye BAŞKANI maalesef engellemiş konu ile ilgili ek gündem maddemizi de meclisten red edilmesini sağlamıştır.

 

MAKÜ öğrencilerinin Ekim ayında öğrenim yılı başlamış ve zamlı otobüs tarifeleri ile karşılaşınca her platformda tepki koyarak, sosyal medyada Burdur ve Türkiye gündemine zamlı ulaşım ücretlerini girmesini sağlamışlardır. Ekim ayı boyunca Burdur gündeminde tartışılan konu Kasım ayı belediye meclisinde Belediye başkanı tarafından Vali beyinde öğrencilerin isteklerinin karşılanması talebinin üzerine tekrar gündeme geldi.

 

“İNDİRELİM ÇIKIŞLARINDAN GERİ VİTES YAPMA”

 

Belediye Başkanın mecliste “1,00₺ yapalım 1,50₺ yapalım verin tekliflerinizi” üzerine AK Parti grubumuz Ağustos meclisinde önerdiğimiz Türkiye genelinde ortalama 1,75₺ olan öğrenci fiyatlarını tekrar önermemize rağmen maalesef Laf Cambazlığı yaparak OYLAMADAN KAÇMIŞ ve Aralık meclisinde görüşelim diyerek ulaşım ücretlerinin görüşmesini Aralık meclisine ötelemiştir.

 

 

“BELEDİYE İSTERSE ULAŞIM BİLETİ 1,75₺ OLUR”

 

Değerli kamuoyu Maalesef Özel Halk otobüsleri piyasadan %15’e varan akaryakıt iskontoları alma ihtimali varken Belediyemizden Akaryakıtı (Belediye şirketi olan BİMTAŞ’dan) %5 iskonto ile alma zorunluğu ve baskısı olduğu İçin maalesef yaklaşık litrede 75 kuruş fazladan almak zorunda kalıyorlar. Eğer Burdur Belediye yönetimi akaryakıtı istedikleri yerden almalarını serbest bırakır ya da %12 ile %15 arasında iskonto uygularsa öğrencilerimiz 1,75₺ den ulaşım sağlayabilirler.

 

Maalesef şirketler çok kötü yönetildiği için ve özellikle akaryakıt promosyon anlaşmasında nakit 11.000.000,00₺ BİMTAŞ aldığı İçin bu yüksek iskontoları veremeyeceğini tahmin ediyoruz. Kısacası Belediye Yönetimi Şirketlerdeki kötü yönetimin faturasını öğrencilerimize ve vatandaşımıza yükleyerek yaklaşık 6,35₺‘den pahalı akaryakıtı özel Halk otobüsçülere satmaktadır.

 

Geçen hafta Burdur Özel İdaremiz akaryakıt ihalesine çıkmış ve 4,78₺+KDV’den yani 5,64₺’den ihale ederek ne kadar ucuza aldığının ispatıdır. (Belgesini de paylaşıyoruz)

 

Kısacası Belediye yönetimi her zamanki gibi Laf Cambazlığı ile işi sulandırarak halkımızın üzerinden para kazanmanın derdindedir. Burdur belediye yönetimine ve Belediye Meclisine çağrımızdır;

“Akar yakıt alımlarını Belediyeden alın baskısını serbest bırakarak  başka firmalardan serbest piyasa koşullarında  alınmasını sağlayarak, ulaşım ücretlerine de  öğrenciler için kartlı 1,75₺, vatandaşımız içinde kartlı 2,25₺ yapalım.”

 

Takdir Burdur Kamuoyunundur…

 

NOT: Çevre illerimizde Öğrenci fiyatları;

Antalya 1,80₺

Isparta 1,75₺

Denizli 1,75₺

 

VOLKAN MENGİ

AK PARTİ BURDUR İL BAŞKANI


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı
Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı