BAŞKAN MENGİ'DEN ALİ ERCENGİZ'E 18 SORULARI


Gündem 16.05.2020 16:19:00 0
BAŞKAN MENGİ

Değerli Burdur Kamuoyu ve Basın mensupları;

“18 UYGULAMASININ HER ZAMAN ARKASINDA OLDUK”

AK Parti olarak şehrimizin gelişmesi, büyümesi ve yaşanabilir bir şehir haline gelebilmesi için 18 uygulamasının elzem olduğunu, yapılması gerektiğini hep savunurken, Burdur Belediye Meclisinde görüşülerek yapılmasının her zaman arkasında olduğumuzu söyledik.

“SESSİZ SEDASIZ 18 UYGULAMASI YAPILDI”

Fakat Menderes ve Bağlar mahallesinden geçecek 35 metrelik yolun açılması, imar planının tam anlamıyla uygulanması için başlatılan 18 uygulamaları maalesef mülk sahiplerini ve meclisi bilgilendirmeden sessiz sedasız yapıldı. Mülk sahiplerinin haberi olmasıyla da itirazlar ve şikayetler olmaya başladı. Özellikle de mülk sahiplerinin ağır itham ve iddiaları ne yazık ki vicdanları yaraladı.  

 “İPTALİNİ DAHİ AÇIKLAYABİLECEK CESARETLERİ OLMADI”


Burdur Belediye Başkanı ve encümeni en son yapılacak olan ve 2019 aralık ayında Bahçelievler Mahallesi ile çoğunluğu Bağlar Mahalleside olan parseller için (bütün süreçleri halkın itirazlarına rağmen bitirilmiş) 18 uygulama kararını, ne olduysa perşembe günü aniden sosyal medyadan Millet ittifakı encümen üyesi Mesut Özcan beyin iptal edildi açıklamasıyla duyduk. 

“HALKIN SESİNİ ASLA DUYMAK İSTEMEDİLER”


Halkın mağduriyetinin ve önemli iddiaların üstünün kapatılmaya çalışıldığını böylelikle görmüş olduk. Halbu ki aylardır 18 uygulamasını yapan Harita Mühendisinden şikayet eden vatandaşların sesi duyulmayıp bütün uyarılarımıza rağmen Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz harita mühendisleri odasıyla basının karşısına çıkarak; Bağlar Mahallesinde uygulanan 18 uygulaması 721 malikden şuana kadar 30-35 kişinin itirazın olduğunu ve sayısal olarak %5’lik azınlık kısma tekabül ettiğini, iddiaların asılsız, akçeli işlerin iftira olduğunu söyleyerek insanların haykırışlarına kulağını tıkamış, 18 uygulamasının hayata geçeceğini söylemişti. 

“SEZSİZ SEDASIZ ÜSTÜ KAPATILMAK İSTENİYOR”


Fakat şimdi ne oldu da BÜTÜN İDDİALARIN üzerine gitmeyip ADALETLİ BİR ŞEKİLDE 18 uygulaması yapmaktan kaçarak iptal edilmiştir. Neden bu gün 18 uygulamasının sessiz sedasız üstü kapatılmak isteniyor? 18 uygulamasının tahsilat memurluğunu yapan harita mühendisine iş bıraktırılarak aynı zamanda sorumluluğu da ona yükleyerek bu işten kurtulunacak mı?

“YAPILAN 18 UYGULAMASI İÇİN MECLİS ÜYEMİZİN ÜZERİNE YÜRÜDÜNÜZ ve CANLI YAYINI KESTİNİZ”


Mart ayı belediye meclisinde 18 uygulamasını mecliste istişare edilerek tartışmaya açmak ve meclisin iradesiyle çözüme kavuşturulmasını istediğimizde, Belediye Meclis üyemiz Fatıma Küçükkaplan’a hakaretler ederek üzerine yürümenizin o zaman sebebi neydi? Mecliste konuşulmasını önleyerek neyi örtbas etmek istediniz?


“18 UYGULAMASINDA ŞİMDİ NE OLACAK?”


*İptal olunan uygulamada mağdur kişilerin yanında yeni mağduriyetler de oluşacak mı?
*İptal olan yerler neresidir?
*Geçen yıl yapılan diğer 18 uygulamaları da iptal edilecek mi?
*Yapılan 18 uygulamasına hiç kimse itiraz etmedi ama uygulama şekline itiraz edildi ve mağduriyetler, şikayetler burada oluştu. Yapılması elzem olan 18 uygulamalarının akıbetleri ŞİMDİ NE OLACAK?
*18 Uygulaması sırasında ve sonrasında çok konuşulan vatandaşlardan istendiği ve alındığı iddia edilen paralar ve mağduriyetler gibi bütün bu iddialardan sonra, bunca soru işareti varken CHP BELEDİYESİ ve Yönetimi neden susuyor? 


BAŞKAN ERCENGİZ 18 UYGULAMASINDA MİLLETE YALAN MI SÖYLEDİ?


Görüldüğü üzere bütün bu yaşananlar ile milletin arazilerini RANTA PEŞKEŞ ÇEKEN anlayışla başlayan ve milletin isyanının önünde duramayarak son yaptığı 18.Madde uygulamasının iptal işlemi vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeyi amaçlayan bir girişim olmayıp, GÜNÜ KURTARMA girişimidir. Belediye başkanının 18 söylemlerinde samimi olmadığını, söylemleriyle eylemlerinin tutarsızlığını ve ATIP TUTMAYA devam ettiğini tekrar görmüş olduk.
Bugüne kadar Burdur’un gelişimi ve büyümesi için verdiğimiz tüm mücadeleleri LAF CAMBAZLIĞI yaparak sulandırmaya çalışan BAŞKAN ALİ ORKUN ERCENGİZ’i Burdurlu hemşehrilerimizin vicdanına havale ediyoruz.


Takdir çok kıymet Burdur Kamuoyunundur.


Volkan MENGİ
AKPARTİ BURDUR İL BAŞKANI


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği
Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ? Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ?
İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı