BAŞKAN OKAN FIRAT: BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUĞUMUZ AİLELER VAR


Gündem 12.08.2020 17:14:00 0
BAŞKAN OKAN FIRAT: BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUĞUMUZ AİLELER VAR

Tüm Kantin İşletmeleri İşveren Sendikası Genel Başkanı Okan Fırat,  “Bakmakla yükümlü olduğumuz ailelerimiz var.Bıçak kemiğe dayandı"


Hepimizin bildiği üzere 13 Marttan itibaren okullarımız kapalı dolayısıyla kantinlerimizde kapalı.Corona virüs hepimizin hayatını her alanda etkiledi.  6 ay çok uzun bir süre hepimizin geçindirmesi gereken ailelerimiz var.Sabit giderlerimiz,ev kiralarımız,kredi kartı borçlarımız,Bağ-Kur pirim ödemelerimiz var. 6 aydır hiçbir gelirimiz yok. Çalışmıyoruz, işsiziz. Bu bizim mesleğimiz. Biz evimizi bu işle geçindiriyoruz. Önümüzdeki süreçte okulların ne şekilde açılacağı,nasıl açılacağı ve ne şartlarda çalışacağımızda belli değil.Kantinci esnafı umutsuz. dedi.

Kantin-İş Sen Genel Başkanı Okan FIRAT  31 Ağustos’ta açılması planlanan Eğitim ve Öğretim yılında ikili eğitime geçilmesi veya farklı bir senaryonun gündeme alınmasıyla öğrenci sayıları azalacak öğlen yemekhanelere öğrenci gelmeyecek kantincinin olmayan kazancı daha da düşecektir. Kantin kiralarımızı ödemek bir yana bu zor şartlarda yine evimize ekmek götüremez hale geleceğiz. Bizleri virüs değil bu geçim sıkıntısı ve stres öldürecek. Bizlerin biraz nefes alması için devletimizden destek ve yardım bekliyoruz.Bağlı bulunduğumuz Bakanlıklarla sürekli iletişim halindeyiz.M.E.B tarafından yayımlanan ve 81 İl milli Eğitim müdürlüğüne gönderilen yazıda ‘’Eğitim ve öğretime ara verilmesi durumunda kiracının çalışma süreleri ve kirası dondurulur’’ açıkça ifade etmesine rağmen Bu süreçte dahi kantin kiralarına başta Ankara olmak üzere %500 varan  artışlar yapıldı.Sendikamıza her gün bu konuyla alakalı yüzlerce telefon geliyor.Bu süreçte sözleşme yenilenemez,muhammen bedel yapılamaz.Yapılan muhammen bedel ve kira artışlarının iptal edilmesini ve 2020-2021 Eğitim Öğretim yılından kira alınmamasını talep ediyoruz.ifadelerini kullandı.

Fırat; Esnaf kan ağlıyor. Bıçak kemiğe dayandı. Devletimizin Kantinci esnafına sahip çıkmalıdır dedi.

Tüm Kantin İşletmeleri İşveren Sendikası Genel Başkanı Okan Fırat, kantinci esnafının 2020-2021 eğitim ve öğretim senesinde tüm hijyen şartlarını uygulayarak göreve hazır olduğuna değindi.


Covid-19 önlemleri kapsamında Mart ayında başlayan uzaktan eğitimle birlikte zor günler geçirdiklerini, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ‘Yeni Normal Hayat' ismini verdiği 1 Temmuz sonrası birçok iş yerinin açıldığının altını çizen Fırat, velilere de endişe etmemeleri yönünde mesaj verdi.
“Her şey normal ama konu eğitime gelince ‘Okullar açılmasın' diyorlar”


Okulların açılması yönünde çıkan tartışmalarda velilerin de ikiye bölündüğünü ifade eden Fırat, velilerin endişelerinin yersiz olduğunu belirtti. Yeni normal hayata geçişle birlikte açılan; AVM, halı saha, kafe, oyun salonları, restoran gibi işletmelerde çocukların sosyal mesafe kurallarına pek fazla uymadığına da dikkat çeken Fırat, “ ‘Çocuğuma herhangi bir hastalık bulaşır mı?' diyerek okullara öğrencisini yollamak istemeyen velilere şunu sormak istiyorum; ‘Normalleşme süreciyle birlikte; kafeler, internet kafeler, halı sahalar açıldı. Veliler çocuklarını bu noktada takip edebiliyor mu?' Ben özellikle oyun konsolu bulunan kafelere gittim. Bir oyunu 4 kişi birlikte omuz omuza oynuyor. Her şey normal ama konu eğitime gelince ne hikmetse ‘Okullar açılmasın' diyorlar. Ülkemizin eğitime ihtiyacı var” ifadelerine yer verdi.
“Paketli ürünler şu ortamda daha sağlıklı”


Okul kantinlerinde dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, satışı yapılacak gıda ve içeceklerin kriterlerinin yeniden belirlendiğini hatırlatan Fırat, Kovid-19 dönemi dolayısıyla bu genelgenin de düzenlenmesi gerektiğine değindi. Fırat, “Tabii ki öncelikle çocuklarımızın sağlığı önemli. Bir esnaf olarak devletimizin bizim de yanımızda olmasını istiyoruz. Biz çalışırken pandemiden önce de; bone, maske ve eldiveni kullanıyor ve hijyene önem gösteriyorduk. Velilerimiz çocuklarımızı okullara gönderirken biz kantinci esnaflarına ve okullarına güvensinler. 
Devletimiz zaten gerekli önlemleri aldı. 2016 yılında yayımlanan ‘Satışa Uygun Olmayan Ürünler' konulu bir genelgemiz var. 2016 yılındaki genelgenin biraz daha esnek hale getirilmesini istiyoruz. Bu genelgede  paketli ürünlerin satışa uygun olmadığı yazıyor. Biz şu anki süreçte paketli ürünlerin daha güvenilir olduğu düşüncesindeyiz. Paketli ürünler şu ortamda daha sağlıklı. Bu genelgenin tekrar düzenlenmesini talep ediyoruz” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Yığılca'da Ahmet Alkan farkı Yığılca'da Ahmet Alkan farkı
YASAV Başkanı Eren’den gençlere altın öğütler YASAV Başkanı Eren’den gençlere altın öğütler
Başkan Eren’den gençlere altın öğütler Başkan Eren’den gençlere altın öğütler
3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi 3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi