BAŞKAN OKAN: MİSYONUMUZUN FARKINDAYIZ


Gündem 22.07.2020 00:51:00 0
BAŞKAN OKAN: MİSYONUMUZUN FARKINDAYIZ
Canan Karatay'ın Kantincileri hedef alan açıklamalarına Kantin-İş Sen Genel Başkanı Okan Fırat'tan cevap gecikmedi.
 
Her söylediğiyle olay olan ve tepki çeken Prof. Dr. Canan Karatay, Okul kantinlerinin kar amacıyla bulunduğunu söyleyerek, köklü bir geçmişe sahip olan ve kendiside okul kantinlerinden geçtiğini unutarak yüz binlerce esnafı bulunan Kantin esnafına saldırdı. Karatay yaptığı açıklamada, "Kantinler kar için oradalar, çocuk sağlığını düşündükleri için değil. Yumurta tereyağıyla cin gibi çocuklar olur. Ama çocukların cin gibi olmasını da öğretmenleri istemiyor. Çünkü kontrol edemiyorlar" şeklinde akıllara ziyan çıkışlarda bulundu. 
 
 
Karatay'ın bu tepki çeken açıklamasına Kantin-İş Sen Genel Başkanı Okan Fırat sessiz kalmayarak anlamlı ifadelerle cevap verdi: Başkan Okan yaptığı bir Basın açıklamasıyla Kimi zaman “kantinler sağlıksız yiyecek içecek satmakta” önyargısına maruz kalsak da, misyonumuzun farkındayız ve görevimizi duyarlılıkla yerine getiriyoruz dedi.
 
“KANTİNSİZ OKUL DÜŞÜNÜLEMEZ”
 
Başkan Okan sözlerinin devamında, "son günlerde sosyal medyada eski bir paylaşımın güncellenerek tekrar servis edilmesi üzerine kamuoyunu meşgul eden Sayın Canan Karatay’ın “Kantinler Kapatılsın” söylemi hakkında Tüm Kantin İşletmecileri İşveren Sendikası  KANTİN - İŞ SEN olarak aşağıda sıralanan konuları dikkatinize sunarız
- Öncelikle kendi meslek örgütünden bile meslekten men cezası alan bir hekimin kendisine güncel bir popülarite yaratmak adına bu kez de okul kantinlerini hedef almış olmasını kınıyoruz.  Gıda güvenliği ve güvenirliği hususunda endişe, korku, güvensizlik yaratma maksatlı ve gerçeğe aykırı  olan söylemleri ile hazırladığı spekülasyonlara prim vermeyeceğimizi; görsel, yazılı, işitsel ve dijital yollarla halkı yanıltmanın bir suç olduğunu hatırlatır, kendisinin bu söylemlerinin hukuki yoldan takipçisi olacağımızı yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla bildiririz.
 
- Bizler bu sektörün emekçileri olarak, biliyoruz ki okul kantinleri sadece yiyecek-içecek satan okul dükkanları değildir. Kantinler uzun yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak okullarda varlığını sürdüren dokunulmaz birer semboldür. Kantin, öğrencilerimizin okul sınırları içinde sosyalleştikleri, arkadaşlıklarını pekiştirdikleri ve öğrencilerimizin psikolojik olarak da gelişimlerine katkı sağlayan güvenli birer buluşma noktalarıdır. Kantinde satılan yiyecek ve içecekler her ay düzenli olarak Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müdürlükleri, İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri, Belediye Ekipleri, okullarda oğrencilerle birlikte kurulan komisyonlar ve okul aile birlikleri  tarafından denetlenmekte, kurallara uymayan kantin işletmeleri hakkında yaptırımlar ve cezai işlemler istisnasız uygulanmaktadır. Biz kantin işletmecileri  olarak halk sağlığını hiçe sayan, bilimsel olmayan ve yanıltıcı içerikle toplumu yanlış bilgilendiren kişilerin karşısında, halk sağlığını temsil eden, yönetimi bünyesinde okul müdüründen çocuklarımızın aile üyelerine kadar birçok sorumlu bireyi barındıran sağlıklı iş yerleri olarak ekmeğimizi kazanmaktayız. Biz en başta çocuklarımıza karşı sorumluyuz. 
 
- Kimi zaman “kantinler sağlıksız yiyecek içecek satmakta” önyargısına maruz kalsak da, misyonumuzun farkındayız ve görevimizi duyarlılıkla yerine getiriyoruz.  
 
- Kaldı ki, pandemi sürecinde okulların kapanmasıyla ekonomik olarak da Türkiye’deki birçok kurum ve kuruluştan daha fazla olumsuz etkilenmekle beraber, altı ay süreyle kapalı kalan tek sektör olarak  bu tür saldırılara maruz kalmak da bizi derinden üzmüştür. 
 
- Okullar var oldukça, okulların vazgeçilmez bir unsuru olan kantinlerimiz de var olacak, bizler de işimizin başında olacağız. Alnımız açık, vicdanımız rahattır. Bizler de birer anne baba olarak velilerimizin bize olan güvenini boşa çıkarmayacağımızı temin eder, kendi evimize götürmediğimiz, kendi çocuklarımıza yedirmediğimiz hiçbir yiyeceği de kantinlerde satmadığımızın garantisini kantin işletmecileri olarak veririz. 
 
- KANTİN- İŞ SEN olarak dayanışma, birlik ve beraberlik ilkesinden şaşmadan, üye ve meslektaşlarımızın da her platformda haklarının savunucusu olacağımızın bir kez daha sözünü veririz. 
 
Okan FIRAT
KANTİN-İŞ SEN
Genel Başkanı

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü