Başkan Örki, Hocalı Şehitlerini andı

Denizlide Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 1992 yılında Ermeniler’in katlettiği 613 Azeri vatandaşının acısının halen yaşandığını ifade ederek, “Şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.


Gündem 25.02.2021 12:30:00 0
Başkan Örki, Hocalı Şehitlerini andı

DENİZLİ (İGFA) - Hocalı Soykırımının 29. yıldönümü dolayısıyla Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki yayınladığı mesajla şehitleri andı. 26 Şubatın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini ifade eden Başkan Örki, "Biz Azerbaycan ile iki devlet, tek milletiz" dedi.

Başkan Örki, Hocalı Soykırımı ile ilgili yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Tarihler 26 Şubat 1992’yi gösterdiğinde Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalıya Ermeniler tarafından, düzenlenen saldırıda, 106’sı kadın, 83’ü çocuk ve 70’i yaşlı olmak üzere, toplam 613 Azerbaycan vatandaşı katledilmişti. Tarihe ‘Hocalı Soykırımı’ olarak geçen bu kara günün 29. Yıl dönümünde Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, yazılı bir mesajla Hocalı Şehitleri’ni andı. Sivillerin toplu olarak katledildiği, işkence ve insanlık dışı muamelelere maruz bırakıldığı o günün acısının hala yaşandığını belirten Başkan Örki, “Gece karanlığında gerçekleştirilen bu insanlık dışı katliam 26 Şubattın ilk ışıklarıyla insanlık tarihine kara bir leke olarak yazıldı. Biz Azerbaycan ile iki devlet tek milletiz. O kara gecede 613 kardeşimizin katledilmesi hepimizi derinden yaraladı. Bu katliamı unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu vesile ile bu soykırımda şehit olan Azeri kardeşlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum”.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor