BAŞKAN ÖZER ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ


Siyaset 2.09.2022 16:41:00 0
BAŞKAN ÖZER ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Alperen Mustafa Özer, Yalvaç Devlet Hastanesi üzerinden yürütülen eleştirilere yönelik açıklama yaptı. Başkan Özer, Sağlık Bakanlığı’nın 106. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kura münhallerinin bugün açıklandığını belirterek, Yalvaç Devlet Hastanesi’ne 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ile 10 pratisyen hekim kontenjanının açıldığını kaydetti.

Yalvaç Devlet Hastanesi’nde özveriyle bir hizmet çabasının bulunduğunu belirten Özer, şunları söyledi: “Hastanemizde eksik doktorlarımız olduğunun farkındayız ve herkesten çok biz bu eksikliklerin giderilmesini istemekteyiz. Ancak, son zamanlarda hastanemize yönelik bazı haksız ithamlara şahit olmaktayız. Yalvaç gibi köyleriyle beraber 46 bin nüfusa sahip ilçemize benzer ilçelerin hiçbirinde olmayan bir hastanemiz ve doktor kadromuz varken, sanki Yalvaç’taki hastanemizde hiçbir şey yapılmadığı gibi yorum ve algılar üretildiğini üzülerek görmekteyiz. Dediğim gibi, eksik branşlarımız bulunduğunu biliyoruz. Ama, bakın ilçemizdeki hastanemizdeki doktor kadrosunu size aktarayım:

– 3 Dahiliye Uzmanı,

– 2 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı,

– 1 Kardiyoloji Uzmanı,

– 1 Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı,

– 1 Cerrahi Uzmanı,

– 1 Göz Hastalıkları Uzmanı,

– 1 Cildiye Uzmanı,

– 1 Anestezi Uzmanı,

– 1 Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı,

– 3 Psikiyatri Uzmanı,

– 4 Diş Hekimi,

– 7 Pratisyen Hekim.

Yani, mevcutta 18 uzman hekim ve 7 pratisyen hekimle hastanemizde hizmet yürütülmektedir. Gelecek olan yeni tayinlerle 19 uzman hekimimiz ve 17 pratisyen hekimimiz olacak.

Bunların yanı sıra haftanın 3 günü Ortopedi Uzmanımız ile perşembe günleri Üroloji, Nöroloji ve Radyoloji Uzmanlarımız, Isparta Şehir Hastanesi’nden günübirlik gelerek hizmet vermeye devam etmektedir.

Biz eksikliklerin giderilmesi için çaba gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. İnşallah Sağlık Bakanlığımız tarafından devreye sokulan Sağlıkta Reform çalışmaları ile özel hastanelerden devlet hastanelerine önemli sayıda doktor dönüşü olacağına inanıyoruz. O zaman da ilçemize istediğimiz uzman hekimleri almak için yine çaba göstereceğiz. Yaşanan uzman hekim sorunu genel ve çözülmesi karmaşık bir konudur.

Büyük bir gayretle çalışan hastane yönetimimiz ve hastane personelimize haksızlık olarak nitelediğim acımasız suçlamaları doğru bulmuyorum. Başta değerli Başhekimimiz Op.Dr. Ceyhun Coşkun olmak üzere hastane müdürlerimiz, çalışanlarımız, sağlık personelimiz ve diğer destek personelimiz, özveri ve fedakarlıkla daha iyi bir sağlık hizmetinin hemşehrilerimize sunulması için herkes elinden geleni yapıyor. Bizim de bu iyi niyetli çabalara destek olmamız, yardımcı olmamız gerekiyor.

Sorunları çözmek için hep birlikte gayret ediyoruz, herkesin desteğine ihtiyacımız var. Suçlayarak, kötüleyerek değil; destekleyerek ve yardımcı olarak sorunları birlikte çözebiliriz.

Ak Parti Yalvaç İlçe Yönetimi olarak, sağ olsunlar milletvekillerimizin de desteğiyle elimizden geleni yapıyoruz, bakanlarımıza kadar ulaşabiliyoruz. Sorunların çözümü için takipçi olmaya devam edeceğiz. Bu durumun Yalvaçlı hemşehrilerimiz tarafından bilinmesini istiyor, saygılarımızı sunuyoruz.” 


Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları
Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı! Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu
Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor