Başkan Savcı'dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ali Savcı, 19 Eylül Gaziler Günüler dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.


Yaşam 18.09.2022 22:53:00 0
Başkan Savcı

Başkan Savcı, mesajında şu görüşlerini dile getirdi: “Gaza Ruhu bir emanettir , vatanla birlikte alınan…

Aziz milletimizin , asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği mücadelenin şifresi “ Ölürsem Şehit , kalırsam Gazi “ deyişinde saklıdır. Yüce dinimizden aldığımız ilhamla milletimizin cesareti birleşmiş ve gaza ruhu , bu topraklar üzerinde  ölümsüzleşmiştir.
Tarihi savaş meydanlarında kahramanlıklarla geçen bir milletin evlatları olarak ,kutsal değerlerimiz adına verilen mücadelemizde ,ulaşabileceğimiz en şerefli mertebelerden biri şüphesiz Şehitlik ve Gazilik mertebeleridir.

Vatan, Bayrak , millet aşkıyla tarihe destan yazan Gazilerimiz ,sadece yaşarken değil, bu aziz Millet Dünya üzerinde var olduğu müddetçe , bu topraklarda yaşayan herkes için bire onur ve şeref abideleridir.Şehitler ve Gaziler toprağı vatan , insanı ulus yapan değerlerdir.
Kahraman Gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak , Türkiye Büyük  Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’ de Mustafa Kemal Atatürk’ e
“GAZİ” ünvanının verildiği tarih “ GAZİLER GÜNÜ “ olarak kabul edilmiştir.
101. yılını kutladığımız bu anlamlı gün vesilesi ile  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize;  onların ve şehitlerimizin değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyoruz.”


Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...