Başkan Sezgin; “Eğirdir Gölü İstenilen Seviyede Değil”

Türkiye’nin içme suyu rezervi olarak ikinci büyük gölü olan Eğirdir Gölünde, kış aylarında etkili olan kar ve yağmur yağışlarına bağlı olarak su seviyesi yükselmeye devam ediyor.


Yaşam 6.04.2022 21:05:00 0
Başkan Sezgin; “Eğirdir Gölü İstenilen Seviyede Değil”

Ancak su seviyesinin yükselmesi istenilen seviyede değil. Konu hakkında açıklamada bulunan Gelendost Belediye Başkanı ve aynı zamanda Eko-Bir Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Sezgin, gölde hala istenilen seviyede su yükselmesi olmadığını ifade ederek azami derecede su tasarrufuna devam edilmesi gerektiğini söyledi.


EĞİRDİR GÖLÜ GEÇEN SENEYE GÖRE 40 SANTİMETRE DÜŞÜK
Eğirdir Gölünün Türkiye için stratejik olduğuna dikkat çeken Başkan Sezgin; “Eğirdir Gölü sadece Isparta için değil, bölge için hatta Türkiye için çok önemli hale geldi. Çünkü yıllardır devam eden yağış azalığına bağlı olarak birçok yerde özellikle içme sularında sıkıntılar meydana gelmeye başladı. Konunun daha iyi anlaşılması için şöyle bir kıyaslama yapayım. 31.03.2021 tarihinde yani bir yıl önce ölçülen su kodu seviyesi 915,88’dir. Bir yıl sonra aynı tarihte 31.03. 2022 tarihinde ölçülen su seviyesi ise 915,48 olarak çıktı. Göl geçen seneye göre 40 santimetre daha düşük. Bu rakamlar bize şunu söylüyor, Cenabı Allah busene bize güzel yağışlar verdi ama Eğirdir Gölüne katkısı geçen yılki kadar değil. İnşallah Nisan ve Mayıs yağmurlarıyla birlikte gölün destekleneceğine inanıyoruz.  Biz bunu her platformda, her konferansta anlatıyoruz. Göl geçen seneye göre hala düşük seviyede. Devlet Su İşleri ve üniversite sürekli araştırmalar yapıyor.” diye konuştu

GÖLÜ BESLEYEN ANA KAYNAKLARDA HALA BİR BELİRTİ YOK
Gelendost Çayı ve Aksu Çayından göle su gelmeye başladığını ifade eden başkan Sezgin; “Bu çaylardan göle su gelmeye başladı, ancak diğer kaynaklardan hala bir belirti yok. Hocalarımızın söylediği bilimsel bir çalışmayı sizlerle paylaşayım. Bir damla kar suyunun yeraltı su kaynaklarıyla buluşarak göllere veya göletlere ulaşabilmesi 40 yıl sürebilmektedir. Bu çalışma Toroslarda yapılmış ve Aksaray bölgesindeki bir gölede gelişi olarak hesap edilmiş, bilimsel bir veri. Bu veri bize şunu gösteriyor, Eğirdir Gölü havzasındaki karların eriyerek göle katkı sunmaya başlamasının yıllara tekabül edeceğini gösteriyor.” dedi.

ELEKTRİK SANTRALLERİNE SU VERİLMİYOR
Eğirdir Gölünün siyaset üstü bir konu olduğuna vurgu yaparak konuşmasına devam eden Başkan Sezgin; “Dediğim gibi gölümüz stratejik bir öneme sahip. Bazı gruplar tarafından hala siyasete malzeme yapılmak istendiğini üzülerek görüyoruz. Bildiğiniz gibi coğrafik rakımdan kaynaklı olarakEğirdir Gölünden beslenen Kovada Gölü var. Orada da suda yaşayan canlılar var. Kovada Gölündeki canlıların rahat yaşayabilmesi için belirli bir miktar su veriliyor. Bu durum kamuoyunda kovada santrallerine su veriliyormuş gibi aktarılıyor. Ben Eko-Bir Başkanı olarak söylüyorum, bu arkadaşlar gitsin santrallere baksınlar. Son 2 senedir bir damla su elektrik üretmek amacıyla verilmiyor ve santraller çalışmıyor. Santrallerdeki kapı kilitlerine baksınlar, küften-pastan gözükmüyorlar. Lütfen bu konuda bilip bilmeden siyaset yapılmasın.” dedi./İbrahim Demirayak


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!