Başkan Soyer: “Suyu kirletenlere dava açacağız”


Gündem 17.07.2021 11:00:00 0
Başkan Soyer: “Suyu kirletenlere dava açacağız”

Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gediz Nehrindeki kirliliğe dikkat çekmek ve Ege’nin can damarını zehirleyen kaynakları tespit etmek için başlattığı turun üçüncü gününde Manisanın Turgutlu ilçesinden kirliliğe isyan etti.

MANİSA (İGFA) - Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyerin, Gediz Nehrindeki kirliliğe dikkat çekmek ve Ege’nin can damarını zehirleyen kaynakları tespit etmek için “Temiz Gediz Temiz Körfez” sloganıyla başlattığı inceleme turu yoğun bir biçimde sürüyor. Turun üçüncü gününe Manisadan başlayan Başkan Tunç Soyer, Turgutlu ilçesindeki organize sanayi bölgesinin atıksuyunun arıtılmadan sulama kanalına deşarj edildiği noktada kirliliğe tepki gösterdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Dereye deşarj edilen zehirli suyun, tarım suyuyla birleşerek verimli ovalara ulaştığını, bu suyla sebze yetiştiğini anımsatan Soyer, “Zehirli suyla yetişen sebzeler, insanların sofrasına gidiyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bu kadar aleni, bu kadar küstahça, bu kadar pervasızca yapılan bir katliama seyirci kalamayız. Büyük bir felaket aleni devam ediyor.  Dereyi kirletenler hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Bunun bedelini ödetmek için, bu verdikleri zararın tahribatını ortadan kaldırmak için elimden ne geliyorsa yapacağım" dedi.

Ahmetli Regülatörü’nün ardından Artemis Tapınağı’nı gezen Soyer, Kazı Başkanı Nicholas D. Cahill ve Başkan Yardımcısı Bahadır Yıldırımdan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Soyer buradan Çamurhamamı bölgesindeki Kazan Gölüne geçti ve gölün doğal güzellikleri karşısında hayranlığını dile getirdi.

"SUYU KİRLETENLERE DAVA AÇACAĞIZ"

Başkan Soyer kirliliğin ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirterek, “Buraların 3-5 yılı kalmış. Böyle giderse 3-5 yıl sonra burada ne tarım yapılır ne de yaşanır. Gölmarmara kurumuş. Gördes yüzde 6,5te. Demirci desen, boş. Kısacası gidişat kötü. Buna hep birlikte ya dur diyeceğiz ya da yok olmaya devam edeceğiz. Şu anda sadece kokudan rahatsız oluyorsunuz. Yarın çeşmeden, musluktan akan suyu içemez hale geleceksiniz. Biz bunun için böyle bir çalışma yaptık. Suyu kirleten herkese dava açacağız. Temizlemeyene de dava açacağız. Ama yetmez. Sizin de birlik olmanız lazım. El birliği yapmanız, dava açmanız, hakkınızı savunmanız lazım. Bu suyun zehri size. Sizin el ele vermemiz lazım. Beraber mücadele etmeniz lazım” diye konuştu.


Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Manisa İl Başkanı Çınarlı oldu Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Manisa İl Başkanı Çınarlı oldu
Başkan Aydoğmuş'tan Malatyaspor yönetimine çağrı Başkan Aydoğmuş'tan Malatyaspor yönetimine çağrı
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Başkan Çolakbayrakdar: “Dünya şampiyonluklarına yelken açıyoruz” Başkan Çolakbayrakdar: “Dünya şampiyonluklarına yelken açıyoruz”
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması