BAŞKAN ÜNAL’DAN DÜĞÜN OKUSUNU KALDIRALIM ÇAĞRISI


Gündem 19.06.2020 19:52:00 0
BAŞKAN ÜNAL’DAN DÜĞÜN OKUSUNU KALDIRALIM ÇAĞRISI

BAŞKAN ÜNAL’DAN DÜĞÜN OKUSUNU KALDIRALIM ÇAĞRISI
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, uzun yıllardır geleneksel olarak düğünlerde davetiye yerine dağıtılan “oku” geleneğinin israf olduğu ve aileleri maddi anlamda zor durumda bıraktığı için bundan sonra düğünlerde “oku” yerine davetiye kartlarının dağıtılması için kampanya başlattı. 
Başkan Ünal yaptığı açıklamada, Ailelerimiz çocuklarımızın düğünlerini yapmak için dişinden tırnağından ayırarak büyük bir özveri gösteriyor. Önemli bir maddi yükünün altına giriyor. Artık düğün okularından kurtulalım. Okular evden eve, elden ele dolaşmasın. Düğünler, tatlı telaş iken masraf yüküne dönüşmesin. Gömlek, havlu, basma ve buna benzer davetiyeler yük olmasın. Oku masrafını evlatlarınıza verin, onları sevindirin. Günümüzde kimse oku dağıtıyor diye alkışlanıp, övgü almıyor. Kimse davetiye dağıtıyor diye ayıplamıyor.” dedi.
Bankadan Kredi Çekip, Eş-Dosttan Borç Para Alıp Oku Alanlar Var
Oku geleneğinin aileler için maddi külfete dönüştüğünün altını çizen Ünal şu ifadeleri kullandı:
“Düğün yapan bazı vatandaşlarımız maalesef kredi çekerek oku alıyor. Yazıktır, günahtır. Gelin hep birlikte köylerimiz ile birlikte Bucak halkı olarak bu düğün oku israfından kurtulalım. Belediye olarak bu tarihten itibaren davetiye dağıtarak düğün yapacak olan vatandaşlarımızın istemeleri halinde sosyal paylaşım sitesinden düğüne davet yayınları yapılacaktır. İnanıyorum ki hep birlikte düğün oku geleneğinden kurtulacağız. Göreceksiniz hep birlikte başaracağız. Yakın bir zamanda bu kampanyamıza destek için Kaymakamlığımız, siyasi parti temsilcilerimiz, oda başkanlarımız, muhtarlarımız ve STK temsilcilerimizle geniş katılımlı bir toplantıda bir araya gelmeyi planlıyoruz. Bunun yanında oku konusunu belediye meclis toplantımıza da taşıyacağız. Çağrımıza destek olmayı düşünen, sadece davetiye dağıtarak israfı önleyecek olan tüm halkımıza şimdiden teşekkür ederim.” Dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Keşan'da Deniz Zaferi kutlandı  Keşan'da Deniz Zaferi kutlandı 
New York Türkevi'nde unutulmaz iftar yemeği New York Türkevi'nde unutulmaz iftar yemeği
Karacabey’in çehresi değişiyor Karacabey’in çehresi değişiyor
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!