BAŞKAN VELİ GÖK ‘KOMANDO MÜZESİ’ DOSYASINI BAKAN HULUSİ AKAR’A VERDİ


Siyaset 30.09.2022 21:34:00 0
BAŞKAN VELİ GÖK ‘KOMANDO MÜZESİ’ DOSYASINI  BAKAN HULUSİ AKAR’A VERDİ
Bugün Isparta’ya gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Isparta’da bir dizi ziyaret ve programlara katıldı. Bakan AKAR’ı Valilik ziyareti sırasında Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’te karşılama heyetinin içerisinde yer aldı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR’a uzun süredir üzerinde çalışmalar yapılan Eğirdir’e ‘KOMANDO MÜZESİ’ dosyasını başkan GÖK vererek müze hakkında brifing verdi.
Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK, Bakan Akar’a verdiği dosyada özetle şu ifadeleri kullandı, ‘Dağ, Komando Okulu 1926 yılında Muğla’da kurulmuş, 1927 yılında Isparta İli Eğirdir İlçesine taşınmış olup ve o günden bu güne faaliyetlerini Eğirdir’de devam etmektedir.
Dağ, Komando Okulu Eğirdir’e taşındığı tarihten itibaren, milli mücadelede vatanı için varını yoğunu ortaya koyan Eğirdir halkı tarafından sahiplenilmiş ve Dağ, Komando Okulu Eğirdir İlçesinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Eğirdir Dağ, Komando Okulunun hem eğitimde hem de operasyon bölgesinde başarılarını duydukça, gördükçe mutlu olmakta ve gururlanmaktadır. Komando Okulunun değerinin artmasıyla Eğirdir’in halkımızın gözündeki değeri artmakta ve bundan Eğirdir halkı son derece mutlu olmaktadır.
Komando Okulunun değerinin arttırılmasındaki en önemli gerçeklerden birisi çocuklarımızın ve gençlerimizin komando olmaya özendirilmesidir. Komando olmaya özendirilmesi için komandonun ne olduğu ve tarihçesinin en iyi şekilde çocuklarımız ve gençlerimize aktarılması gerekmektedir. Bu yüzden Eğirdir Belediyesi sınırları içerisinde bir ‘Komando Müzesi’nin yapılması Devletimizin çıkarları, şanlı ordumuzun gelişimi, geleneksel ordu-millet anlayışımızın yeni nesillere gösterilmesi için çok önemli bir ihtiyaçtır.
Eğirdir tren garı sahasından Belediyemizin Devlet Demir Yollarından kiralamış olduğu 13000 metrekarelik alanda ‘Komando Müzesi’ yapılabilmesi için gereğinizi taktirlerinize arz ederim.’ İfadelerini kullandı.

İzmit, 23 Nisan’da çocuk sesleriyle şenlenecek İzmit, 23 Nisan’da çocuk sesleriyle şenlenecek
Lezita'dan grev açıklaması Lezita'dan grev açıklaması
CHP’den yurt dışında örgütlenme atağı: Paris Birliği kuruldu! CHP’den yurt dışında örgütlenme atağı: Paris Birliği kuruldu!
Ali Jale'ye Miçotakis sürprizi Ali Jale'ye Miçotakis sürprizi
Uludağ İçecek ihracatın yıldızı oldu Uludağ İçecek ihracatın yıldızı oldu