BAŞKAN VELİ GÖK’TEN HALKIMIZA BİR DESTEK DAHA

KÜLTÜR MANTARCILIĞI YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARA RANZA HİBE EDİLECEK


Siyaset 15.08.2022 01:11:00 0
BAŞKAN VELİ GÖK’TEN HALKIMIZA BİR DESTEK DAHA
Isparta’nın Eğirdir İlçesinde 2006 yılında 12 aileyle başlayan Kültür Mantarcılığı şimdilerde ise tüm ilçe ve il genelinde yaygınlaştı. Eğirdir İlçesinde yaklaşık 2000’in üzerinde vatandaş kültür mantarcılığı ile hem aile ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyorlar. İlçede yıllık 15 bin tonun üzerinde kültür mantarı yetişiyor.
Daha önce İl Genel Meclisi Üyeliği görevi yaptığı yıllarda örnek olarak projeyi geliştiren ve İl Özel İdare desteğiyle Eğirdir’de Serpil Köyünde 12 aileyle başlayan serüven şimdilerde ise hemen hemen köyde her evin altında kültür mantarı tesisleri kurulmasıyla devam ediyor.
ŞİMDİ DE RANZA HİBE EDİLECEK.
Dün akşam Eğirdir Belediyesi toplantı salonunda saat 21.00’de gerçekleşen programa Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK, Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı M. Erhan Savran, Belediye Şirket Müdürü Ömer Yılmaz, Destek Hizmetleri Müdürü Gamze Göksu, İmar İşleri Mühendisi Ebubekir Genç katıldı.
Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün çalışmaları ile ilçede mantarcılık yapmak isteyen 43 aile ile birlikte toplantı gerçekleştirildi. Ranza desteği hibesi yapılacağını açıklayan Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK; ‘İlçemiz iş istihdamına katkı sağlamak amacıyla belediyemiz kültür mantarcılarına destek amacıyla ranza desteği sağlayarak hibe edeceğiz. Eğirdir Belediyesi ve BAKA işbirliğiyle bu projeyi geliştirdik. Ranza alımı için Eylül ayının ilk haftasına ihaleye çıkacağız. 30 Eylül ayına kadar ise ranzaları teslim edeceğiz. Burada önceliğimiz şudur yüzde 40 ve üzeri engelli olan, eski hükümlüler ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından belgesi olan 30 aileye destek vereceğiz. Bu desteği alacak vatandaşlarımızın üretimleri 5 yıl boyunca takip edilecek. Bizde piyasa şartlarında pazarlamasında belediye olarak destek vereceğiz.’ dedi.
Projenin amacı ücretsiz verilecek olan mantar üretim ranzaları ile sosyal girişimciliğin desteklenmesi ve özendirilmesi amaçlanıyor. Proje ile 30 aileye ücretsiz verilecek olan mantar üretim ranzaları ile sosyal girişimciliğin özendirilerek dezavantajlı grupların düzenli gelir elde etmesinin sağlanması ve verilecek eğitimler ile halkın sosyal refahı ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.
Bu doğrultuda 30 kişilik dezavantajlı gruptan her aileye 2 adet 4 katlı 12 metre uzunluğunda ranza verilmesi planlanmaktadır. Ayrıca her üretim tesisinin önüne tabela konularak görünürlüğün arttırılması ve yöre halkının girişimciliğe teşvik edilmesi planlanıyor.
Karşılıklı soru cevap şeklinde gerçekleşen toplantı sonrası ranza hibe desteği almak isteyen vatandaşların müracaat dilekçeleri alındı.

Keşan'da uyuşturucu operasyonlarında yoğunluk Keşan'da uyuşturucu operasyonlarında yoğunluk
Milas Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyecanına ortak oldu Milas Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyecanına ortak oldu
Manisa BBSK’lı Karateciler Şampiyonaya damga vurdu Manisa BBSK’lı Karateciler Şampiyonaya damga vurdu
Minik öğrenciler için anlamlı etkinlik Minik öğrenciler için anlamlı etkinlik
Yıldırım'da minik sporcular ödüllendirildi Yıldırım'da minik sporcular ödüllendirildi