BAŞKAN, YENİ OTOGAR İLE İLGİLİ TARİH VERDİ


Gündem 7.01.2020 15:20:00 0
BAŞKAN, YENİ OTOGAR İLE İLGİLİ TARİH VERDİ

Terminal Projesi ile ilgili yüklenici firma ile yapılan görüşmelerin anlaşma ile sonuçlandığını ve ihalenin karşılıklı olarak tasfiye edildiğini açıkladı.

İçerisinde kule ve AVM’nin de bulunduğu projenin otogar kısmı öncelikli olarak yapılacak. Belediye, 1.5 ay içerisinde yeni ihaleye çıkacak, 1 yıllık sürede tamamlanacak.

YENİ OTOGAR HEMEN YAPILACAK

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Belediye Meclisi’nin ocak ayı ilk oturumunun kapanışında Yeni Otogar Projesi ile ilgili bilgilendirme yaptı. MHP’li Meclis Üyesi Dr. Hüseyin Ata’nın projenin durumu ile ilgili soru yöneltmesi üzerine Başkan Başdeğirmen, meclise bilgi verdi. Yeni Otogar Projesi yüklenicisi ile görüşmelerin tamamlandığını ve sözleşmenin tasfiye edildiğini açıklayan Başdeğirmen, “Yeni Otogar Projesi’nde bazı eksiklikler ve yanlışlıklar olmuş. Tasfiye etmemiz gerekiyordu. Müteahhit firma ile görüştük, konuştuk. Şu an tasfiye gerçekleşti. Bizim düşüncemiz AVM’yi bekletmek, otogarı bitirmek. Tasfiye sürecini tamamladık. Müteahhit firmaya borcumuzu ödüyoruz. 1,5 ay içerisinde projenin otogar kısmı ile ilgili ihaleye çıkacağız. Otogar kısmını hemen yapıp, tamamlayacağız. Projede otogar ve AVM kısmının herşeyi bir düşünülmüş. Elektrik, su, ısınma ve diğer tesisatları ayırdık, yeniden tesisat yaptık. Projemizi yeniledik. İnşallah ihaleden sonra 1 yıl içinde hizmete açacağız” dedi.

ÇATILARI KAPATACAĞIZ

Belediye Başkanı Başdeğirmen, AVM kısmı içerisinde yer alan binaların çatılarının kapatılması için de çalışma yaptıklarını söyledi. Çatının üzerinin açık kalmasının malzeme açısından sıkıntılı olacağını kaydeden Başdeğirmen, “firmalarla görüşüyoruz, teklifler alıyoruz. Bu çatının üzerini biran önce kapatmak zorundayız” diye konuştu.

KABALAK YİNE SORDU

Öte yandan İYİ Partili Ramazan Kabalak,  kamulaştırmada yaşanan sıkıntılar ile yüzde 32’si yapılmış projede yüzde 62’lik para ödemesi yapıldığına ilişkin konuyu gündeme getirerek başkanlık makamından bilgi istedi.

KAMULAŞTIRMA PROBLEMİ BÖYLE ÇÖZÜLECEK

Başkan Başdeğirmen de “Projede hatalar yapılmış. Öngörülmeyen imalatlar olmuş. Kot farkı düşünülmemiş. Projede olmayan imalatların parası ihaleden ödenmiş. Bu nedenle az işe çok para harcanmış gözüküyor. Aslında yapılan iş kadar para ödemesi yapılmış. Kamulaştırma ile ilgili sorunları da çözümlüyoruz. Oradaki vatandaşlarımız için başka bir yerde 18 uygulaması yapacağız. İmar taşıması yaparak vatandaşlarımızın mağduriyetini de getirmiş olacağız. Böylece orada her türlü problemi çözümlemiş olacağız” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Nevşehir Belediyesi’nden “dolandırıcılık” uyarısı Nevşehir Belediyesi’nden “dolandırıcılık” uyarısı
Bursa’da yerel seçimler kritik! Hangi ilçede kim önde? Bursa’da yerel seçimler kritik! Hangi ilçede kim önde?
Göz torbalarını artık taşımayın Göz torbalarını artık taşımayın
Madencilerin ferdi kaza sigorta teminatı 1 milyon TL'ye güncellendi Madencilerin ferdi kaza sigorta teminatı 1 milyon TL'ye güncellendi