Başkan Yüce: " Dünya Sakaryayı bisiklet şehri olarak tanıdı"


Gündem 31.10.2021 11:30:00 0
Başkan Yüce:

Sakaryanın ev sahipliği yaptığı BMX Supercross Dünya Kupası’nın 7 turu tamamlandı. Avrupa’nın en donanımlı bisiklet tesisi Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde nefes kesen yarışa yüzlerce sporsever akın etti.

SAKARYA (İGFA)- Sakarya'da geçen sonunda 5 ve 6 turları yapılan BMX Supercross Dünya Kupası’nın son etabı Avrupa’nın en donanımlı bisiklet tesisi Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde start aldı. Ayrıca günün erken saatlerinde, vadi içindeki dağ maratonu parkurunda 280 sporcunun katılımıyla MTB Türkiye Kupası yarışları yapıldı. 21 farklı ülkeden 143 yıldız sporcunun katıldığı BMX yarışları, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Yarış sonunda “elit erkekler”de Kolombiya’dan Ospına Arboleda, “elit kadınlar” da Hollanda’dan Laura Smulders, “23 yaş altı erkekler”de İtalya’dan Pietro Bertagnoli, “23 yaş altı kadınlar”da Japonya’dan Jui Yabuta birinciliği elde etti. Kazanan sporculara kupalarını Başkan Ekrem Yüce takdim etti. Gerçekleştirilen kupa törenine Yüce’nin yanı sıra Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Bisiklet Federasyonu As Başkanı Muhammed Berat Alphan ve bisiklet kurumlarının temsilcileri katıldı. Büyükşehir Belediyesi tören sonunda 10 vatandaşa çekilişle bisikklet hediye etti.

Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde 7 gündür devam eden etkinlikler, konserler, EXPO Sakarya 2021 ve yarışlarla Sakarya’yı dünyanın tanıdığını belirten Başkan Ekrem Yüce, “Sakaryamız da bisiklet alanında tarihte eşine az rastlanır büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptık. Fuar alanımızda EXPO Sakarya 2021’i başlattık, çocuklar ve gençler için oyunlar, gösteriler düzenledik. Aynı anda dağ maratonu MTB’nin dünyada bu yıl ilk kez yapılan gece yarışına tanıklık ettik. En önemlisi ise Türkiye’de ilk kez BMX Dünya Kupası’nı evimizde ağırladık. Gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonda 2 büyük yarışla dünyadaki tüm ülkeler Sakarya’yı bisiklet şehri olarak tanıdı.


Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı
Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte
“23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli” “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”
Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma
Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı