Başkanımız gönül belediyeciliğinin yanında vicdani belediyecilik de yapıyor

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Furkan Cem Er ve yönetim kurulu üyeleri, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret etti. Ziyarette belediyenin yatırımları ele alınırken, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu


Siyaset 11.11.2022 18:22:00 0
Başkanımız gönül belediyeciliğinin yanında vicdani belediyecilik de yapıyor

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Furkan Cem Er, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 84’üncü ölüm yıldönümünde saygı ve rahmetle andıklarını belirtti. AK Parti belediyeciliğinin hizmet belediyeciliği olduğunu ifade eden Er, “Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Belediye Başkanlığını kazandığı günden beri zaten üstüne koyarak geldiğimizi görüyoruz. Isparta’da yapılanlar göz ardı edilemez durumda.  3,5 yılda 25 yıllık mazisi olan ITKM’nin hizmete açılması, bazı mahallelerimizi rahatsız eden kötü koku sorununun çözülmesi, kısa sürede TOKİ inşaatına başlanılması ve devamında 1500 konutluk TOKİ’nin yapılması için yer tesliminin yapılması ve projelerinin hazırlanması, yakın zamanda inşaatına başlanacak olması önemli. AK Parti’nin mega projeleri ve diğer belediyelere göre her zaman belediyecilikte bir adım önde olduğunu biliyoruz. Fakat Isparta Belediyesi’nde benim gördüğüm bir şey daha var. 2019’da gönül belediyeciliği diye çıktığımız bu yolda gönül belediyeciliğinin altında Şükrü Başkanımızda bir de vicdani belediyecilik görüyoruz. Yaşlılarımızın bakımlarının yapılması, Kurban Bayramlarında yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın kurbanlarının evlerinin önünde kesilmesi, yatalak hastalarımıza elektrikli yataklar verilmesi, yürüme engelli vatandaşlarımıza akülü tekerlekli sandalyelerin verilmesi, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları ve taleplerinin giderilmesi hizmet belediyeciliğimizin dışında, gönül belediyeciliğimizin de içinde bir vicdani belediyecilik olduğunu ve bu vicdana da başkanımızın sahip olduğunu görüyorum. Bundan dolayı da başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

2023 yılı seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Furkan Cem Er, genel seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar göreve seçtirerek, Isparta’da 3 olan milletvekilini 4 yapmak istediklerini söyledi. Er, “Cumhur ittifakı olarak seçimi kazandıktan sonra 2024 seçimlerinde de yine sizlerle beraber hazırlanarak merkez ilçe teşkilatı olarak elimizden geleni yapacağımızı, sonuna kadar da belediye başkanımızın arkasında olduğumuzu söylemek istiyorum. Yollar bir şekilde yapılır, çöpler toplanır gerçi bunu AK Parti ve Cumhur İttifakı belediyelerinin dışında diğer belediyeler yine yapamaz ama belediye hizmetlerini anlattığınız sunumda beni en çok etkileyen bu konular olmuştu. Bundan dolayı da size ayrıca teşekkür etmek istiyorum ” ifadelerinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediyecilik hizmetlerinin sadece yol, kaldırım yapmak ve çöp almakla yapılmadığını her vatandaşın yanında olmak gerektiğini söyledi. İhtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmadıktan sonra binalar yapmanın da öneminin kalmadığını ifade eden Başkan Başdeğirmen, önemli olanın gönül yapmak olduğunu kaydetti. Başkan Başdeğirmen, “Göreve gelmeden vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidereceğimizi ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacında yanlarında olacağımız sözünü vermiştik ve o sözümüzle göreve başladık.  Aynı zamanda sadece şehir merkezinin belediyesi değil tüm köylerimizin ve ilçelerimizin de belediyesi olacağımızı söylemiştik. 3,5 yıl aradan sonra bugün baktığımızda vermiş olduğumuz sözlerin hemen hemen tamamını yerine getirdiğimizi ve sözlerimizin arkasında durduğumuzu görüyorum. Sizlerle beraber gittiğimiz bu yolda birçok şeyi takip ediyorsunuz. Olumsuzluk olan yerlerde önerilerde de bulunabiliyorsunuz. Yapılan çalışmalarda da teşekkür ediyorsunuz. Şuanda yapılan çalışmalarla ilgili sizlerden aldığımız teşekkür için çok mutlu oldum” dedi.

İhtiyaç sahibi vatandaşların belediyeyi karşısında gördüğü zaman yüzünün güldüğüne değinen Başkan Başdeğirmen, “Vatandaşlarımız bizi gördüğü zaman ‘tamam benim işim yapılacak’ diyor. Geçmişten bu yana yaptığımız çalışmalar onları mutlu ediyor. Evi yanan veya herhangi bir felaketten zarar gören vatandaşımızın aklına Isparta Belediyesi geliyor. Çünkü Isparta Belediyesi her an o olumsuzluğun orada oluveriyor. Her şeyiyle de yardımcı oluyoruz. Koçtepe Köyünde sel felaketinde evi yıkılan teyzemize evini yapıp teslim ettik. Eşyalarını da tamamladık. O teyzemizin duası bize yeter. Yürüme engelli vatandaşlarımızın en büyük ihtiyacı akülü sandalye. Bunun ne kadar önemli olduğunu en iyi şuanda aramızda bulunan Serdar kardeşimiz bilir.  Serdar’ın bu aracı olmasa ne bir yere gidebilir ne de aranızda görev yapabilir. Serdar’ın imkanı var kendisi aldı ama maddi gücü olmayıp da alamayan insanlarımız var. Biz onların yanında oluyoruz ve akülü sandalyelerini veriyoruz. Yatalak hastalarımız için elektrikli karyola veriyoruz. İşi bitince oradan alıp başka ihtiyacı olanlara veriyoruz. Bu yataklardan bu hafta yeniden alım yaptık. Hastalar o kadar mutlu ki, aileler o kadar memnun ki. Bu yatağın o kadar faydalı bir şey olabileceğini hiç kimse düşünemez” diye konuştu.

Belediye olarak vatandaşların yanlarında olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bütün belediyeler gıda, kömür ve kıyafet dağıtıyor. Biz de dağıtıyoruz. Fakat onun dışında ince detayları da görebilmemiz lazım. Vicdan demiştiniz. Gönülden sonra vicdanen de hareket ettiğiniz zaman her şeyi görüyorsunuz her şeyi yapabiliyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’dan başlayan AK Parti belediyeciliğinin nasıl olduğunu bizler şuanda şehrimize uyguluyoruz. Hep beraber bu hizmeti layıkıyla yapıp Rabbimizin rızasına sahip olmamız lazım. Yardım ettiğiniz kişiler önce Cumhurbaşkanımıza sonra devletimize, milletimize ve bize dua ediyorlar. Dinimizde en önemli şey dua. Önemli olan duayı alabilmek. Hep beraber vatandaşlarımıza güzel hizmetler vererek o duaları alıyoruz. Böyle güzel ve kutsal bir görevde olduğum için ben de mutluyum. Layıkıyla yapmaya çalışıyoruz, tabii ki eksikliklerimiz vardır. Daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Önümüzde 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Allah’ın izniyle 2023’te yeniden Cumhurbaşkanımızı göreve getirerek, Meclisimizde de güçlü çoğunlukla bu hizmetleri daha da ileriye taşımak istiyoruz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.


AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi
Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu
Resul Dindar konserinde izdiham Resul Dindar konserinde izdiham
Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu
Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı