Batman’da ‘Sason Çileği’ tescillendi


Gündem 15.06.2021 13:00:00 0
Batman’da ‘Sason Çileği’ tescillendi

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanlığınca 2018 yılında Sason Çileğine "AB Coğrafi İşaret Tescil Belgesi" alınması için Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvurunun onaylanması ardından "Sason Çileği" coğrafi işaret olarak tescillendi.

BATMAN (İGFA) - Batmanın Sason ilçesinde Sason Çileğinin "Coğrafi İşaret Tescil Belgesi" alması dolayısıyla program düzenlendi.

Programda konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin, hasat gününde BATSO’nun büyük emeği neticesinde, Sason Çileğinin coğrafi işaret olarak tescillenmesi ile Batman’a ait bir ürünün ilk defa dünya çapında bir markaya kavuştuğunu belirtti. Geçmiş yıllarda Sason ilçesinde yetiştirilen tütün bitkisine alternatif olarak devlet desteği ile küçük bir alanda başlanan çilek yetiştiriciliğinin, bugün Batman’ın ilk markası olarak tescillendiğini ifade eden Vali Şahin, “Türkiye’de büyük emeklerle tütünün ikamesi olacak çok sayıda ürün denendi. Ancak çoğu yerde beklenen verim elde edilemezken, Sason çileği ile tütün ikamesinde en başarılı ilçelerden biriyiz. 2007 yılında 15 dekar alanda yetiştiriciliğine başlanan Sason Çileği, bugün geldiğimiz noktada Türkiye’de bir marka olmuş ve bu markası da artık tescillenmiş durumda. Batman’ın Sason ilçesinde üretilen bu ürünün ilçe ekonomisine katkısı 40 milyon lira civarında. Bu azımsanacak bir rakam değil" diye konuştu.
Tütünden sonra çilek üretiminin de Sason çiftçisine ekonomik anlamında can simidi olduğunu kaydeden Vali Şahin, "Batman bir tarım şehri ve tescillenecek çok sayıda ürünü var. Umarım en kısa zamanda Sason balı, Gercüş Mezrone Üzümü gibi ürünleri de tescillenmiş olur" dedi.


'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.