Batman İl Sağlıkta şatafatlı odalar CİMERlik oldu

Ülke genelinde tasarruf tedbirlerinin uygulandığı bir dönemde Batmanda İl Sağlık Müdürlüğündeki bazı birim müdürlerinin makam odalarını yenileyerek lüks malzemelerle donatması dikkat çekti.


Gündem 28.09.2021 10:30:00 0
Batman İl Sağlıkta şatafatlı odalar CİMERlik oldu

Ercan ARSLAN (Batman İGFA) - Geçtiğimiz Haziran ayında Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle uygulanmaya başlanan tasarruf tedbirlerine rağmen Batman İl Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapan bazı şube ve birim müdürlerinin makam odalarını binlerce lira harcayarak lüks hale getirdikleri ortaya çıktı.

Batman İl Sağlık Müdürlüğü'nde 30 yıldır görev yapan bir çalışan, bazı makam odalarının yan tarafta bulunan bir diğer oda ile birleştirilerek büyüttükleri, kimisinin 3 odayı yıkarak tek makam odasına dönüştürdüğünü belirtti.

Adının açıklanmasını istemeyen kurum çalışanı, duyduğu rahatsızlığı Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER’e yazdığı bir mektupla iletti. Yeni olan büro malzemelerinin lüks malzemelerle değiştirildiğini, uzun yıllar kullanılabilecek malzemelerin ise depolara atıldığını ifade etti.

CİMER’E ŞİKAYET EDİLDİ

Kurum çalışanı, CİMER’e gönderdiği mektupta şunları belirtti; “2018 yılında gelen idareciler, keyfi bireysel makam odalarını, kimisi 2 oda, kimisi 3 oda yıkıp bileştirerek şatafatlı makam odaları yaptılar. Yapılan bu israf işi doğrudan temin yoluyla yapılmaktadır. Bunlardan önceki idareciler kimisi uzman doktor, kimisi prestiysen doktorlardı, ama küçük odalarda hizmet yapıyorlardı. 30 yıldır bu kurumda görev yapmaktayım hiçbir yönetim bunlar kadar keyfi israf yapmadılar. Kayıt belge sunamıyorum çünkü şatafatlı odalar ve odaya yapılan israflar yapılacak inceleme sonucunda ortaya çıkacaktır. Hangi odalarda laminat parke, yeni lüks mobilya, kocaman LED TV varsa ve şatafatlı oda ise bilisin ki oda, bu israfçı idareciler tarafından yapmıştır. Bunlar, kamu zararına sebebiyet verdikleri için haklarında yasal işlem yapılması, yeni yapılacak odalarında önüne geçilmesi, bir daha kamu zararı oluşmaması aciliyet gerekmektedir."


Düzce'de Resul Kaplan'ın cinayet zanlıları yakalandı  Düzce'de Resul Kaplan'ın cinayet zanlıları yakalandı 
İzmit Belediyesi şehitler anısına helva dağıttı İzmit Belediyesi şehitler anısına helva dağıttı
Edirne'nin turizm elçisi Bahri Dinar toprağa verildi Edirne'nin turizm elçisi Bahri Dinar toprağa verildi
Obezitenin çözümü obezite cerrahisinden geçiyor! Obezitenin çözümü obezite cerrahisinden geçiyor!
Aynı gece iki muhteşem konser Aynı gece iki muhteşem konser