Gündem

Gündem Haberleri

Batman, köşe bucak ilaçlanıyor

Batman İl Özel İdaresi bünyesindeki ilaçlama ekipleri, halk sağlığını tehdit eden karasinek ve sivrisinek larvalarıyla bahar ayları öncesinde mücadele çalışmalarına başladı.


Gündem 24.03.2021 14:30:00 0
Batman, köşe bucak ilaçlanıyor
BATMAN (İGFA) - Batmanda Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer’in talimatı ile kent merkezi ve köyler, halk sağlığını tehdit eden sinekle mücadele kapsamında ilaçlanıyor. Tüm tahliye kanalları, larva üretimi olabilecek gübre yığınları ve çöp toplama alanları ve durgun sularda ilaçlama çalışmalarına başlayan ekipler, yapılan planlamayla sivrisinek ve karasineklerin üreme noktaları olan mazgallar, süs havuzları, sazlık alanlar, gübrelik alanlar, su birikintileri, durgun sular, dereler, rögarlar, çöp alanları ve çöp konteynerlerini ilaçlıyor. "HENÜZ OLUŞUM AŞAMASINDAYKEN MÜCADELEYE BAŞLADIK" Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, mücadelenin henüz oluşum aşamasındayken başladığını belirterek, "Larvasit olarak isimlendirilen uygulamalarımız, popülasyon yoğunluğu kontrol edilemeyen sinek türlerini oluşum sürecindeyken azaltan en etkili yöntemlerden biri. Bu uygulamamız, bahar ve yaz mevsiminde daha az kimyasal kullanımı ve sivrisinek kaynaklı hastalıkların engellenmesi sağlıyor" dedi. Genel Sekreter Özer, ilaçlama çalışmalarının periyodik aralıklarla tüm bağlı köylerde sürdüreceklerini kaydetti.

Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı