Batmanda 307 yatırımcı sırada bekliyor


Gündem 9.11.2021 19:00:00 0
Batmanda 307 yatırımcı sırada bekliyor

Batmanda tesis edilen huzur ortamı ile büyük bir dönüşüm sağlandığını belirten AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür, yüzlerce girişimcinin yatırım için sıra beklediğini ifade etti.

Ercan ARSLAN (Batman Haber)- AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür, tesis edilen huzur ortamının ardından Batman’ın yatırımcıların ilk tercihi arasına girdiğini belirtti. 

Batman'da ihracatın 2002'den bu yana yaklaşık yüzde 40, dış ticaret hacminin ise yaklaşık 3,5 kat arttığını belirten Gür, "OSB'de yatırımlar büyüyor, 307 girişimci yatırım için sırada bekliyor. Tekstilde yatırım atağı 2012 yılında 5 atölye ve 750 çalışan ile tekstil üretiminin başladığı Batman'da, devletin bölgeye sunduğu teşvik destekleriyle sektör, 263 işveren firma ve yaklaşık 40 bin çalışan sayısıyla çok güçlü bir üretim kapasitesine ulaştı. Teşvik uygulamasıyla bedava arsa tahsisi, makine desteği, sigorta primi, enerji ve vergi indirimi sayesinde tekstil yatırımcısı yönünü Batman'a çevirdi. Türkiye İş Kurumu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının ve Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) sağladığı ilave destekle ‘tekstil üssü’ olma yolunda ilerleyen Batman, Tekstil OSB'nin de faaliyete geçmesiyle istihdamı daha da artırmayı hedefliyor" diye konuştu.


Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...