Gündem

Gündem Haberleri

Batmanda 722 yatak boş kaldı!

Türkiye’nin birçok kentinde öğrencilerin yurt sorunu ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Batman’da ise şu ana kadar 2 bin 160 öğrenci yurtlara yerleştirilirken, 722 yatak boş kaldı.


Gündem 28.09.2021 18:30:00 0
Batmanda 722 yatak boş kaldı!

Ercan ARSLAN (Batman İGFA) - Türkiye’nin birçok ilinde yurt bulamayan öğrenciler ile ilgili tartışmalar devam ederken, Batman’da ise birçok yatak boş kaldı.
Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Seyit Bilal Erkek Öğrenci Yurdu, Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdu ve Batman Kız öğrenci yurduna, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı için toplam 2 bin 160 öğrenci yerleştirilirken, 722 yatak ise boş kaldı.

Öğrenci yurtlarının müdürleriyle bir araya gelen Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, Batman’da üniversite öğrencilerinin yurt sorununun olmadığının altını çizdi. Bütün öğrencileri emanetleri ve evlatları gibi gördüklerini ifade eden Müdür Özperk, “2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılına yurt konusunda sorunsuz giren iller arasındayız. Gerekli tüm alt yapı çalışmalarımızı bitirip, öğrencilerimizin ihtiyaçları karşılandı. Öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla yurtlarımızda kalmaya başlayabilir. Devletimizin tüm imkânlarını onlara seferber etmiş durumdayız. Bütün odalarımız 3 kişilik olarak hazırlandı. Seyyid Bilal Erkek Öğrenci yurdumuz Bin 62, Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdumuz Bin ve Batman Kız Öğrenci Yurdumuz ise 820 yatak kapasitelidir. Toplamda 3 yurdumuzda 2 Bin 882 yatak bulunuyor. 722 yatağımız boştadır. Gelen kayıtlarda şartları uyanları almaya devam ediyoruz” diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor
Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular