Batmanda Eğitim-Senden yüz yüze uyarısı

Eğitim Sen Batman Şube Naşkanı Nureddin Şimşek, Batman’da yüz yüze eğitim yapılan okullarda gerekli önlemlerin alınmadığına dikkat çekerek, daha önceki uyarılarını yineledi.


Gündem 10.10.2021 19:00:00 0
Batmanda Eğitim-Senden yüz yüze uyarısı

Ercan ARSLAN (Batman İGFA) - Pandemi koşullarında yüz yüze eğitimin başlamasından önce gerekli önlemlerin alınması için Milli Eğitim Müdürlüğü'nü uyardıklarını belirten Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nureddin Şimşek, bu uyarıların kulak arkası edildiğini öne sürdü. 

İl-ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri 'okullarda gerekli önlemleri aldık' ifadesini kullansa da, okulların önemli bir bölümünün salgın koşullarına uygun hale getirmediğini belirten Şimşek, "Milli Eğitim temizlik sorununu okul yöneticilerine havale etmeyi tercih etmiş. Okullarda yardımcı personel ihtiyacı karşılanmamıştır. Okullarımızda seyreltilmiş sınıf uygulaması hayata geçirilmemiştir. İlimizde İmam hatip okullarında sınıf mevcutları, akademik eğitim veren okullara göre son derece düşüktür. Milli Eğitim yetkililerine uyarıda bulunarak birbirine yakın eğitim bölgelerinde bulunan basına da yansıyan öğrenci sayıları, daha az olan imam hatip ortaokulları ve liselerinin birleştirilmesini, boşaltılan okulların akademik ortaokul ve liseler için kullanılmasını talep etmiş, ancak bu konuda hiçbir adım atılmamış çözüm-çözümsüzlük bu okular dışında aranmaya çalışılmıştır. Batman'da sınıf mevcudu 50 civarında olan ilkokul ve ortaokullarımız mevcuttur. Milli Eğitim Müdürlükleri sıralamış olduğumuz bu tedbirleri almayarak yüz yüze eğitimin devamını riske atmaktadır" dedi.

Şimşek ayrıca son günlerde COVID-19 pozitif ve karantinaya alınan sınıfların temaslı öğretmen sayılarında artış olduğu bilgilerinin ulaştığını öne sürdü.


Kırgızistan Ankara Büyükelçisi’nden KTO’ya ziyaret Kırgızistan Ankara Büyükelçisi’nden KTO’ya ziyaret
“Esnaflarımızın her zaman yanında olacağız” “Esnaflarımızın her zaman yanında olacağız”
Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyareti Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyareti
Başkan Arı’dan esnaf ziyaretleri Başkan Arı’dan esnaf ziyaretleri
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BAŞKAN MUSTAFA ÖZER’E TEBRİK ZİYARETİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BAŞKAN MUSTAFA ÖZER’E TEBRİK ZİYARETİ