Batmanda köye dönüş, yol engeline takıldı


Gündem 20.10.2021 18:30:00 0
Batmanda köye dönüş, yol engeline takıldı

Batmanın Kozluk ilçesine 14 kilometre mesafesindeki Beşkonak Köyü Şeman mezrasına 30 yıl aradan sonra geri dönüş yapan köylüler, yaklaşık 500 metrelik yol engeline takıldılar.

Ercan ARSLAN( Batman Haber)- Köyün boşaltılmasından 30 yıl sonra yeniden köylerine dönen Kozluk ilçesine bağlı Beşkonak köyü Şeman mezrası sakinleri, yeni binalarının yapıldığı yere yol olmadığı için yaklaşık 25 ailenin gelemediğini belirttiler.

Köy yolundan mezralarına ulaşıma sağlayan yaklaşık 500 metrelik yola ihtiyaç duyduklarını belirten köy sakinlerinden Reşat Ciçek, “Yol olmadığı için inşa ettiğimiz bazı beton evlerimizin duvarlarının sıvasını yapamıyoruz. Devletimiz yolumuzu yaparsa yerleşeceğiz. Yol yapılmasıyla ilgili olarak ilgili tüm resmi kurumlara dilekçemizi sunmuşuz. Ama yolun geçtiği yerde tapulu bir alan var. Burası boş, mera alanıdır. Bir an önce yol engelinin aşılması ve mağduriyetimizin giderilmesi için devletimizden destek bekliyoruz. Köyümüze dönüş yaptık ama yerleşemiyoruz. Çünkü yolumuz yok. Acilen yolumuzun yapılması gerekir. Yoksa köye diğer hane sakinleriyle dönüş yapamayacağız” dedi. Köy sakinlerinden Kasım Turhal ise, “Köyümüze yol istiyoruz. Yarın bir yağmur yağarsa çamurdan yürüyemeyiz. İnsanlar nasıl bu köye gidecek, havadan mı gitsinler? Dönüş yaptık ama yol yok. Biz yol istiyoruz” diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu