Gündem

Gündem Haberleri

Batmanlılara altyapı müjdesi

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, kent genelinde başlattıkları altyapı çalışmaları nedeniyle vatandaşlara sağlıklı ve kesintisiz içme suyu müjdesi verdi.


Gündem 5.02.2021 10:30:00 0
Batmanlılara altyapı müjdesi

BATMAN (İGFA)-   Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, kent özelinde gerçekleştirilen projelere dair değerlendirme yaptı. Şehrin su altyapı şebekesinin uzun yıllar ihmal edildiğini hatırlatan Vali Şahin, “Sorunlar çığ gibi büyümüş ve özellikle yaz aylarında su kesintileri vatandaşı canından bezdirmişti. Göreve geldiğimizde temiz içme suyunu doğru ve sağlıklı bir altyapı ile kesintisiz şekilde Batmanlılara ulaştırmak önceliğimiz oldu. İşe Batman’da kanser dahil birçok hastalığın sebebi olarak gösterilen asbestli su borularını yenilemekle başladık” dedi.

2020 yılında 9 kilometre asbestli borunun değiştirildiğini belirten Vali Şahin “2021’de 25 kilometre şebeke borusunu daha yenilemeyi hedefliyoruz. Bu konuda yatırım planları tamamlanarak harekete geçildi. Bu planlar doğrultusunda 25 mahallemizdeki altyapı çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak” dedi.

EK SU DEPOSU VE DÜZENLİ KONTROL

Yaklaşık 30 yıldır kullanılan toplam 23 bin 300 metreküplük içme suyu deposuna ek olarak 21 bin metreküplük yeni içme suyu deposu yapıldığını ifade eden Vali Şahin, “İlave depoyla yaşanan su kesintilerinin önüne geçilecek. Şebeke yenileme ve mevcut su deposunun hacmini artırma çalışmalarının dışında vatandaşa sağlıklı su ulaştırmak bir diğer önceliğimiz. Farklı noktalardan numune toplayan Batman İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, düzenli şekilde kontrollerini sürdürüyor” dedi.

YEŞİL ALANLARI ARTTIRIYORUZ

Çevreci bir yaklaşımla hareket ettiklerini vurgulayan Şahin, “Batman’a 10 ayda 34 futbol sahası büyüklüğünde toplam 246 bin 100 metrekare yeşil alan kazandırdık. Yeşil alanlarla birlikte hava kalitemizin de artacağını unutmayın. Kanserle mücadelede, önleyici tedbirler ile halkımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın yanındayız” dedi.

 


Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!