‘Bay Böcek, fesh kararına niye imza atmadın?’


Siyaset 22.01.2020 12:24:00 0
‘Bay Böcek, fesh kararına niye imza atmadın?’

Konyaaltı sahil ihalesinin Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından fesh edilmesinin ardından eski başkan Türel, “Bay Böcek, sözleşme iptal kararına siz niye imza atmadınız” diye sordu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı sahil ihalesinin iptali ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Türel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

HALEP ORDAYSA ARŞIN KONYAALTI'NDA

“Uluslararası ödüllü dünyanın en güzel sahil projesinin halkımız tarafından büyük takdir alması karşısında ezilip büzülenler yine yalan, dolan ve iftira ile algı yönetimi yaparak kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. Bir seneye yaklaşan görev sürenizde bizim bıraktıklarımızın dışında bir tane bile benzer proje üretemediniz. Unutmayınız ki zaman doğrunun ilacıdır. Durmuş saat bile günde iki kez doğruyu gösterir. Herkes kendi yaptığının hesabını verir. Bizim her zaman söylediğimiz gibi abdestimizden şüphemiz yok O yüzden her gün Konyaaltı Sahili'ndeyiz.

 BAY BÖCEK DİYE SESLENDİ

Ama mahcubiyetinizden olsa gerek bay Böcek, bir kez bile seçildikten sonra Konyaaltı Sahili'nde görülmediniz. Laf kalabalığına gerek yok. Halep ordaysa arşın Konyaaltı'nda. Arada bir uğrayın da siz de yaptığımız güzelliklerin keyfini çıkartın.

 HODRİ MEYDAN

Müfettişlerce sizin şikayetiniz üzerine incelemeye alınmış bir konunun sonucunu bile beklemeden attığınız adımların hesabını siz de vereceksiniz. Biz zaten veriyoruz. Evvel Allah korkumuz yok. Kim haklı kim haksızı gerçekten tartışmak, milletin hakemliğine başvurmak istiyorsanız istediğiniz bütün televizyon kanallarında her konuyu sizinle tanışırız. Seçimden önce "Hodri meydan gelin canlı yayında sizinle tartışalım" davetimizi duymazdan geldiniz, kendinizi gizleyerek halkın önünden kaçtınız. Şimdi Başkansınız. Kapalı kapılar ardında iş çevirmeye devam ediyorsunuz Bu alışkanlığınızdan vazgeçerseniz. Buyurun biz buradayız. Ya siz neredesiniz Bay Böcek?

 ARKADAŞLARINI YAKMAZSIN DEĞİL Mİ?

Bu arada Konyaaltı işletme sözleşmesini iptal ettiğinizi anlı şanlı açıklamanızda okuduk. Zaten bu yüzden açıklama yapmak zorunda kaldık. Yalanlarınız olmasa size hiç bulaşma niyetimiz yok ama siz bizi buna mecbur bırakıyorsunuz. Aklıma gelmişken sorayım. 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 38. Maddesi sözleşme yapma yetkisini başkana verir. Dolayısı ile sözleşme fesih yetkisi de başkandadır. Yine aynı kanunun 34. maddesinde ise ihale veya sözleşme iptaline dair encümenin bir yetkisi yoktur. Antalya'nın menfaatleri diyerek güya emin olduğunuz bir konuda acaba niye sözleşme iptal yazısını kendiniz imzalamadınız? Yoksa bu konuda imza atmaktan sizi alıkoyan bir korkunuz mu var? Yok canım; siyasi emelleriniz için siz imza atmaktan kaçıp arkadaşlarınızı yakmazsımz. Öyle değil mi Bay Böcek ?”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor
İnşaat hizmet sektörü yönünü arıyor İnşaat hizmet sektörü yönünü arıyor
İnegöl ulaşımda çağ atlayacak İnegöl ulaşımda çağ atlayacak
SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması