BBP: “Gazeteciler üvey evlat mı?”


Gündem 22.05.2021 10:00:00 0
BBP: “Gazeteciler üvey evlat mı?”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, pandemi döneminde esnafa sağlanan kira ve stopaj desteği ile gelir kaybı ve hibe desteğinden gazeteci esnafının mahrum bırakılmaması gerektiğini belirterek; “Gazeteciler üvey evlat mı ki pandemi yardımı yapılmıyor” dedi.

KAHRAMANMARAŞ (İGFA) - Esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlere Koronavirüs salgını nedeniyle verilecek hibe desteği kararının Resmi Gazetede yayımlanması sonrasında hükümetin, pandemi sürecinde esnafa yaptığı nakdi yardımları değerlendiren BBP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, bir kez daha verilen desteklerin yetersiz olduğuna dikkat çekti. Yardımcıoğlu, medya ve basın sektörünün bu desteklerin dışında tutulmasını eleştirdi.

Esnafın can çekiştiği bir dönemde böyle desteklerin sağlanmasını önemli bulduğunu ifade eden Yardımcıoğlu, söz konusu desteklerin pandemi sürecinin sonuna kadar da devam etmesi gerektiğini kaydetti. Desteklerden faydalanacak esnaf grupları veya meslekler belirlenirken sahadan uzak bir çalışma yürütüldüğünü öne süren Yardımcıoğlu, "Çünkü daha önce açıklanan kira ve stopaj ile gelir kaybına uğrayan esnaf için açıklanan destekte olduğu gibi son açıklanan hibe desteğinde de yine gazeteci esnafı unutuldu" dedi.

Bunların arasında en çok yıprananın gazeteciler olduğunu söyleyen Yardımcıoğlu, "Oysa gazeteci esnafı bu süreçte en çok yıpranan ve en çok gelir kaybına uğrayan esnaf grubu oldu. Tek gelir kaynakları reklam ve ilan olan bu esnaf grubu, pandemi tedbirleri kapsamında işyerlerinin faaliyetlerine ara vermesiyle ticari reklam gelirlerinde büyük kayıplar yaşadı. Sadece esnaf kredisi verilen gazeteci esnafına kira ve stopaj desteği neden çok görüldü? En çok gelir kaybına uğramasına rağmen gazeteci esnafı neden gelir kaybı desteğinden mahrum bırakıldı? Hepsini geçtik. Hükümetin açıkladığı 3 ile 5 bin liralık hibe desteğinden gazeteciler neden faydalanamıyor? Gazeteci esnafının verdiği vergi, vergiden sayılmıyor mu? Onların ödediği kiradan stopaj alınmıyor mu? Yine onların çalıştırdığı personel istihdamdan sayılmıyor mu? Gazeteciler üvey evlat mı ki pandemi yardımı yapılmıyor? Hükümetin, açıkladığı hibe destek paketine ivedi olarak gazeteci esnafı da dâhil edilmelidir! Sonuçta bu arkadaşlarımız devletten maaş almadan kamu hizmeti yapıyorlar" diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Ece Seçkin sınırlarını aştı! Ece Seçkin sınırlarını aştı!
'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak 'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak