Gündem

Gündem Haberleri

BEBKA’dan NOSAB projesine destek


Gündem 29.05.2021 13:30:00 0
BEBKA’dan NOSAB projesine destek

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)’nın 2020 yılı Mali Destek Programları değerlendirme sonuçlarına göre NOSAB, Yenilik ve Verimlilik Mali Destek Programı kapsamında sunduğu “E-OSB, Otomasyon ve Verimlilik Projesi” ile destek almaya hak kazanan kurumlar arasına girdi. NOSAB, proje kapsamında BEBKA’dan yaklaşık 2 milyon TL hibe alacak.

BURSA (İGFA) - NOSAB, BEBKA tarafından onaylanan projeyle birlikte çevresel ve ekonomik verimliliği artırmanın yanı sıra bölgenin dijital dönüşümünü de hızlandırmış olacak. Bölge yönetimi, sınırları dahilinde faaliyet gösteren 320 firmaya sağlanan elektrik, su, doğalgaz ve arıtma hizmetlerine yönelik sayaç okumalarının uzaktan yapılabilmesi; arıza vb. acil durumlarda sorunun hızlıca tespit edilmesi amacıyla OSOS ve EKARS sistemlerinin kurulması için çalışmaları başlatmıştı. Proje için altyapı çalışmalarının devam ettiği bölgede, projenin uygulanmasıyla birlikte enerji kalitesinin analizi, mevcut durumda tespit edilemeyen kayıp-kaçak miktarlarının düşürülmesi yoluyla kaynak verimliliğinin sağlanması ve hem ekonomik hem de çevresel kazanç elde edilmesi amaçlanıyor.

NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, projeyi “Uzaktan okuma sayesinde operasyonel iş gücü ve maliyetleri de en aza indirecek olan proje, anlık ve bölgesel verilerin tespitiyle, sorunun kaynağının öğrenilmesine ve çözümüne direkt katkı sağlayacak. Projenin uygulanmasıyla, NOSAB bünyesinde bulunan fabrikaların, tüketim verilerine anlık ulaşması ve -gerektiğinde- günlük olarak sms ve e-posta yoluyla bilgilendirilmesi sağlanacak. Böylece yararlanıcılar veri izleme ve değerlendirme imkânı bulacak. OSOS sisteminin kurulmasıyla, E-OSB devreye girecek. NOSAB, e-OSB’nin devreye girmesiyle, teknoloji odaklı bir hizmet sürecini her yönüyle etkin kılacak.” sözleriyle anlattı. E-OSB uygulamasının, hizmette şeffaflık ve erişilebilirlik alanlarında da dönüşüme olanak sağlayacağını ifade eden Gülmez “Sistem kurulduğunda fabrikaların enerji tüketimlerini anlık görebilmesi, verilere anlık olarak ulaşabilmesi, arızaların hızlı giderilmesi sağlanacak. OSB işlemlerinin online hizmet modeline dönüştürülmesiyle müşteri memnuniyeti en üst düzeye çıkacak.” dedi.

“Bölgemizin kalkınması için Ajansın açtığı hibe programlarını çok kıymetli buluyoruz. BEBKA’nın desteğiyle hem kentimiz hem de bölgemizde üretken projelerin hayata geçtiğini görüyoruz. Sanayinin ve geleceğin ihtiyaçlarına yönelik proje çağrıları için Ajansa teşekkür ediyoruz.” diyen Gülmez, BEBKA Yönetim Kuruluna ve Genel Sekreter M. Zeki Durak’a da teşekkürlerini iletti.


Kültürel 5 bin 'GençKart'landı! Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu
Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız" Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız"