Behçet Saatcı İYİ Partiye dönecek mi?

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ile birlite Muğla teşkilatıyla buluşan Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, Behçet Saatcınin partiye dönmesi ve il başkanlığına getirilecek isimle ilgili ilk kez konuştu.


Gündem 11.02.2021 18:00:00 0
Behçet Saatcı İYİ Partiye dönecek mi?

FERDİ YAVUZ (GERÇEK FETHİYE)
İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın ve Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Muğla İYİ Parti teşkilatı ile bir araya geldi.

Gerçek Fethiyeden Ferdi Yavuza özel açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti Muğla İl Başkanı’nın belirlenmesine yönelik soruya, "Bu benim konum değil" cevabını verdi. Fethiye’de Behçet Saatcı ile bir görüşme yapan Akalın, Saatcı’nın İYİ Parti’ye tekrar gelecek mi, sorusu üzerine, “Betçet Saatcı benim yakın dostum. Kendisiyle olumlu bir görüşme yaptık” dedi.

İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, yaptığı konuşmada, "İYİ Parti Seçim İşleri Başkanlığı olarak bir senaryo kapsamında, erken genel seçim olacağını varsayarak, partimizin seçime tek başına gireceği varsayımı üzerinden çalışma başlattık. Tüm illerimizi gezerek, teşkilatlarımızla çalışma toplantısı yapıyoruz” dedi.

Mehmet Tolga Akalın şu açıklamalarda bulundu: “İYİ Parti seçim işleri başkanlığı olarak bir senaryo kapsamında Türkiye de 20 Haziran 2021 tarihinde bir baskın erken genel seçim olacağını varsaydık. Yine aynı senaryo kapsamında sayıyı biraz daha zorlaştırıp partimizin seçime tek başına gireceği varsayımı üzerinden bir çalışma başlattık. Türkiye de 195 bin 784 tane gezici ve cezaevi sandıkları da olmak üzere seçmen sandıklarının tamamına Parti üyelerimiz üzerinden ve parti üyelerimizin de oy kullandıkları sandıkta temsilci bulunması suretiyle nufüz etme amaç ve gayreti kapsamında illerimizi geziyoruz. Teşkilatlarımızla bir çalışma toplantısı yapıyoruz.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI KİM OLACAK?

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti Muğla İl Başkanı’nın belirlenmesine yönelik soruya, “İl Başkanı konusunda istişareler devam ediyor. Benim bilgim onun ötesinde değil. Referandumu gerçekleştirebilirlerse erken seçim biraz daha bize göre ileriye gider. Ama bu referandum için biliyorsunuz 360 gerekiyor. Bizde burada değerlendirme yapacağız. Yandaş kalemler aynı gün şunu yazdılar, Tayyip Bey yeniden bir anayasa dedi orası da çok sıkıntılı bir iştir. Ertesi gün yandaş. Kalemler dediler ki AK Parti iki konuda taviz vermeyecek birincisi Partili Cumhurbaşkanı sistemini tartışmayacaklarmış bunu tartışmayacaklarsa bizimle neyi konuşacaklar. Ben Muğladan sizinle bir teklifte bulunayım kendilerine, referandumlar genelde evet hayır düzeneği içerisinde yer alır. Tek maddelik değişiklik yapalım anayasa da kefenin bir tarafına Partili Cumhurbaşkanı Hükümet sistemini koyalım, diğer tarafına da iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistemi koyalım bu millet ikisi arasında bir tercih yapsın. Bu işi de sonuca bağlayalım. Dolayısıyla eğer milletin tercihi ise gerçek iradenin de ne olduğunu hep birlikte görürüz eğer böyle bir cesaretleri varsa.”

“ÜMİT HOCA BİR ARPA BOYU YOL KAT EDEMEMİŞ”

Ümit Özdağ ile de açıklama yapan Akalın,  “Ben Ümit Özdağı desteklemiş ve görevden alınmış MHP il eski başkanıyım. 81 il başkanı arasında Ümit Hocayı destekleyen tek başkandım. Bu sebeple görevden alınmış bir il başkanıydım. Birincisi şu 14 sene sonra İncilay Hanım aynı şeyi yaptı. Demek ki bu hoca bir arpa boyu yol kat edememiş. Bazen biz de ki tartışmalarda zarf fetöcülük olur ama mazbut biraz daha başka şeyler olur. Önde Türk milliyetçilerinin vatanperverliği ve bu temel duygularını şaha kaldırıp arkada bizi önce güvenlik bürokrasinin yetmedi başka yapılara bağlayan milliyetçiliğin devri bitti. Şimdi devlet yönetecek. Bu Cumhuriyetin kurucu milliyetçilik anlayışının hakim olduğu yeni bir siyasal dönem başlıyor.”

“BEHÇET SAATCI İLE OLUMLU BİR GÖRÜŞME OLDU”

Fethiye’de Behçet Saatcı ile bir görüşme yapan Akalın, Saatcı’nın İYİ Parti’ye tekrar gelecek mi, sorusu üzerine, “Behçet Saatcıya bir dost ziyareti yaptım. Siyasette konuştuk yani. Behçet abi, sıcak İYİ Parti’ye de yakın. Olumlu bir görüşme gerçekleştirdik.” 

 




'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.