BEKLENEN HABER GELDİ İŞTE ZAMLI MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI


Ekonomi 4.01.2020 18:38:00 0
BEKLENEN HABER GELDİ İŞTE ZAMLI MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve emeklilerin maaş zammı da belli oldu. Ocak'ta memur ve memur emeklisine yüzde 5,49 oranında zam yapılacak. Böylece en düşük memur maaşı 4 bin lira, en düşük memur emeklisi maaşı 2 bin 661 lira olacak.

Enflasyon oranından kaynaklı ilave artışla birlikte aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 3 bin 747 liradan 4 bin liraya, en düşük memur emekli aylığı ise 2 bin 523 liradan 2 bin 661 liraya çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, kamu görevlileri ve emeklilere yapılan zamlar belli oldu. Buna göre, bu yıl için kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında yapılan artışlar, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı ile belirlenmiş, Ocak ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 4 oranında artış öngörülmüştü.

MEMURA YÜZDE 5,49, EMEKLİYE YÜZDE 6,50 ZAM

Geçen yılın ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 6,50 seviyesinde gerçekleşti. Bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 1,49 artışla birlikte kamu görevlileri ve memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 5,49 artış yapıldı. Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 6,50 artış sağlandı.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 4 BİN LİRAYA YÜKSELDİ

Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 3 bin 747 liradan 4 bin liraya, en düşük memur emekli aylığı 2 bin 523 liradan 2 bin 661 liraya yükseldi.

NE ZAMAN MAAŞLARA YANSIYACAK?

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaş ve aylıklarını 15 Ocak'ta alacak.

Bu artışlarla 2020 yılı Ocak dönemi itibarıyla bazı kamu görevlilerinin net görev aylıkları (TL) şöyle:

72e0bd06-7679-4cf0-b419-e804a7a5e337.jpg


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü