Beklenen kar yurda giriş yaptı! Meteoroloji il il duyurdu


Gündem 7.11.2022 20:38:00 0
Beklenen kar yurda giriş yaptı! Meteoroloji il il duyurdu

Ve meteorolojinin günlerdir yaptığı son hava durumu tahmini tuttu. Hava sıcaklığının birden düşmesi ile beklenen kar haberi geldi, kar yurda giriş yaptı. Peki kar yağışı hangi illerde görünecek?

Hava durumu için meteorolojinin son tahmini tuttu, haftasonu yurt genelinde yazdan kalma günler yaşayan İstanbul için de bir uyarı var. Hava sıcaklıklarının sert düşüşü ile birlikte yurda ilk kar yağışı da başlıyor. İşte meteorolojinin son hava durumu uyarıları ve yurt genelinde sıcaklıklar... 

Kar Doğu'dan giriş yaptı
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden  şiddetli yağmur ve kar uyarısı geldi. Meteorolojinin 7 Kasım verilerine göre İstanbul dahil birçok bölgede kuvvetli yağmur bekleniyor. 

Yağışların Tunceli, Erzincan, Erzurum ve Bingöl’un yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. İşte 5 günlük haritalı hava durumu tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli'nin kuzey kesimleri, İstanbul’un kuzey ilçeleri, Kocaeli ve Sakarya çevreleri bugün aralıklarla sağanak yağmurlu olacak.  

Çanakkale’nin doğu, Balıkesir’in kuzey kesimleri, Muğla'nın güney kesimleri, Ankara'nın güney ve doğu kesimleri, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Bolu, Düzce, Amasya, Tokat, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur
Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak, Tunceli, Erzincan, Erzurum ve Bingöl’un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. 

Bu illerde kuvvetli yağış
Yağışların, Adana’nın güneyi ile Hatay, Diyarbakır, Mardin ve Siirt çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.


İzmirli liselerin bilim uygulamaları sergilendi İzmirli liselerin bilim uygulamaları sergilendi
Hasan Akgün, Yenimuhacır Başkanı Kıral’ın misafiri oldu Hasan Akgün, Yenimuhacır Başkanı Kıral’ın misafiri oldu
Tarihi bisiklet turunda 6. gün Tarihi bisiklet turunda 6. gün
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Kros yarışları Nilüfer'de nefesleri kesti Kros yarışları Nilüfer'de nefesleri kesti