BELEDİYE İLE ISUBÜ ARASINDA İŞYERİ EĞİTİM PROTOKOLÜ


Gündem 26.06.2020 21:08:00 0
BELEDİYE İLE ISUBÜ ARASINDA İŞYERİ EĞİTİM PROTOKOLÜ

Isparta Belediyesi ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) arasında üniversite bünyesindeki önlisans/lisans programlarına kayıtlı öğrencilerin, bir dönemlik eğitimlerini Isparta Belediyesinde İşyeri Eğitimi Uygulamaları yaparak daha iyi yetiştirilmelerini esas alan protokol imzalandı. Protokole Isparta Belediyesi adına Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ISUBÜ adına da Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler imza koydu.
 
Isparta Belediyesinde gerçekleştirilen protokol imza töreni ile ISUBÜ öğrencileri işyeri eğitimlerini, son sınıfın güz yarıyılında veya bahar yarıyılında gerçekleştirebilecek.
 
İmzalanan protokolden dolayı duyduğu mutluluğunu dile getiren ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, “Öğrenci arkadaşlarımızın son sınıflarında bir dönem kendi alanları ile ilgili bir işyerinde tam zamanlı çalışma esasına dayalıdır. Bu kapsamda Isparta Belediyemizde çeşitli iş kollarında öğrenci arkadaşlarımız 6 ay boyunca tam zamanlı olarak iş eğitimi alacaklar” dedi.
 
İşyeri odaklı eğitim anlayışında sanayicilerin yıllardan bu yana beklentisinin de bu şekilde olduğunu dile getiren Prof. Dr. Diler, “Öğrenci arkadaşlarımız artık sadece teorik eğitimleri ile yetinmeyecek, okul hayatlarında son sınıfta kendi alanlarında bir işyerine giderek hayata atılmadan önce iş eğitimi yapabilecekler. Şu anda geldiğimiz noktada okuttuğumuz öğrencilerimizin yüzde 60 düzeyinde iş eğitimi aldıkları işyerlerinde beraber çalışma teklifi aldılar. Hayata istihdam edilerek başladılar, bizlerde bundan dolayı mutluluk duymaktayız. Başkanımıza bu güzel kadirşinaslığı ve Isparta’mıza hizmet anlamındaki güzel işbirliği anlaşması için üniversitem adına kalbi teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. Her şey Isparta’mız için” görüşlerinde bulundu.
 
Bu tür çalışmaların diğer illerden, diğer ülkelerden farklılığa götürecek çalışmalar olduğunu kaydeden Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, “İşyeri eğitimi en önem vermemiz gereken konulardan birisi. Bir öğrencimiz hem meslek liselerinde hem daha sonra lisans ve ön lisanslarında bu işyeri eğitimlerini alarak kendilerini daha iyi yetiştirebildiklerine inananlardan biriyim. Çocuklarımız aldıkları eğitimle teorik bilgileri sizler sayesinde güzel alıyorlar, pratik alanda eğitimlerini almaları da bize düşüyor. Gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmekte bizim vazifemiz oluyor. Böyle bir vazifenin bize düşmesinden dolayı da son derece memnunum. Bugün ISUBÜ, ismi üzerinde uygulamalı. Bu bizim önemsediğimiz bir isim. Sizler sayesinde de bu uygulamayı en güzel yere getireceğiz. Amacımız memleketimize hizmet edecek gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirebilmektir. Bu protokolü imzalamaktan bende çok mutlu ve memnun oldum. Memleketimiz için hayırlı olduğuna inandığım bir çalışmadır. Amacımız, üniversitemizin ismine yakışır bir şekilde bizlerde katkı sağlayarak sonucu ortaya koymaktır. Sizlere teşekkür ediyorum, öğrencilerimize de başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Karacabey’in çehresi değişiyor Karacabey’in çehresi değişiyor
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği