Belediye Taşeron İşçilerine 2020 TİS ile Tediye Müjdesi Gelir Mi?


Gündem 17.06.2020 23:59:00 0
Belediye Taşeron İşçilerine 2020 TİS ile Tediye Müjdesi Gelir Mi?

Belediye başkanlıkları bünyesinde çalışan belediye taşeron işçilerine tediye ikramiyesi ödemesi yapılmıyor. Peki 2020 TİS ile belediye taşeron işçilerine bu alanda bir düzenleme yapılacak mı? Belediye taşeron işçilerine TİS müjdesi gelirse düzenleme esasları nasıl olur? Haberimizde ele aldık.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerinin, belediye bünyesinde çalışan belediye taşeron işçilerinden en önemli avantajı tediye ikramiyesi ödemeleri. Kamu taşeron işçilerine 1 yıl içerisinde toplam 52 günlük tediye ikramiyesi ödemesi yapılır. Bu ödemeler günlük ücrete göre hesaplanır. Brüt maaş üzerinden yapılan hesaplamadan gelir vergisi kesintisi yapılır. Geriye kalan tutar ise işçilere 4 taksit halinde Ocak Mayıs Ağustos ve Aralık döneminde ödenir. Ödemeler en az asgari ücretli çalışanlara 913 TL olarak ödenir.

BELEDİYE TAŞERON İŞÇİLERİNE TİS İLE TEDİYE MÜJDESİ GELİR Mİ?

Belediye başkanlıklarında çalışan taşeron işçilere bu ödemeler yapılmıyor. Belediye bünyesinde çalışan taşeron işçiler bu alanda düzenleme olmasını dile getirdikleri açıklamalarında sahada çalıştıklarını ve bu ödemelerden faydalanmak istediklerini dile getiriyorlar. 

Çalışma Bakanlığı'nın bu alanda düzenleme yapmasını isteyen taşeron işçiler ayrıca 2020 TİS göürşmelerinde yetkili sendika tarafından bu durumun dile getirilmesini istiyorlar. Bu noktada sosyal medya çalışmaları düzenleyen belediye taşeron işçileri seslerini duyurmayı amaçlıyorlar. Bu konuda henüz resmi bir açıklama bulunmasa da belediye taşeron işçilerine tediye ikramiyesi ödemesi yapılmasının 2020 TİS görüşmelerinde konuşması bekleniyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Düzce'de motor kazası Düzce'de motor kazası
Şadi Özdemir: Nilüfer’de yeni bakış açılarına ihtiyaç var Şadi Özdemir: Nilüfer’de yeni bakış açılarına ihtiyaç var
KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı
Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz