BELEDİYEDEN ZOR GÜNLER GEÇİREN HALK OTOBÜSLERİNE DESTEK


Yaşam 16.05.2020 02:37:00 0
BELEDİYEDEN ZOR GÜNLER GEÇİREN HALK OTOBÜSLERİNE DESTEK

Isparta Belediyesi koronavirüs sürecinde iş kaybına uğrayan Halk Otobüsleri’ne maddi destek yapacak. Mecliste alınan karar ile aylık 30 bin TL, 3 aylık 90 bin TL gelir desteği verilecek.

MHP’li Göker, ‘bu konu neden meclise geliyor. Encümen’de verebilirdiniz. Berberler de, kuaförler de kapalıydı. Haksızlık değil mi” diyor.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de “bizim aldığımız karar devletin kanunudur. Devletimiz büyük devlet. 5 milyon eve 1000’er TL. ödedi. Kafamıza göre yapmıyoruz. Berber de başka esnafta sıkıntılı. Devletimiz her sektöre göre destek veriyor. Bize verilen talimatla yardım yapıyoruz. Durduğumuz yerde yapmıyoruz bunu. Daha önceki dönemde halk otobüslerinin 600 bin TL’si silinmiş. Aylık 120 bin TL yardım yapılmış. Arkadaşlarımız hizmetine devam ediyor. Personel çalışıyor. Yaptığımız büyük destek değil. Kanunla yapıyoruz. Bütün esnafımız bizim esnafımızdır. Devletimiz her sektörü ayırmıştır. Isparta’nın halk otobüsleri kar demesen kış demeden hizmet veriyorlar. Ne istersek yapıyorlar” diye konuştu.

İYİ Partili Hasan Karaca ise “bu konuyu destekliyoruz. Daha fazla destek verilmeli. Gerekirse destek devam etmeli” dedi.

Başdeğirmen, “önceki yönetim denetiminde hat kirası 60000 alınmamış. Sayıştay denetçisi tenkit etti. Kararname yok, kanun yok. Biz şimdi kanuna dayanarak erteliyoruz. Ayrıca bir ihale çıkıldı, 800 bin liraya almışlardı. O parayı da erteledik” dedi.

Daha sonra yapılan oylamada halk otobüslerine gelir desteği verilmesi oybirliği ile kabul edildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü