Gündem

Gündem Haberleri

Benzine beklenen indirim geldi


Gündem 3.04.2020 01:00:00 0
Benzine beklenen indirim geldi

Petrol fiyatlarındaki düşüş eğiliminin sürmesi ile son olarak LPG'ye 95 kuruş olarak yansıyan büyük indirimin ardından benzine de 14 kuruş indirim geldi. İndirim bu gece yarısından itibaren geçerli olacak.

 

Benzinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 14 kuruş indirime gidilecek.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 5,20 liradan satılan benzinin litre fiyatı ise 5,06 lira olacak.

Benzinin litresi İstanbul'da 5,13 liradan 4,99 liraya, İzmir'de 5,20 liradan 5,06 liraya inecek.

Dün benzinin litre fiyatına 8 kuruş zam, otogazda ise 95 kuruş indirim yapılmıştı.

 

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere kalorifer yakıtında 17, fuel oilde 19, yüksek kükürtlü fuel oilde 12, kuruş fiyat indirimi meydana gelmiştir

TÜBİTAK destekli projeyle keçi kanında sülük yetiştiriciliğinde zirve ISUBÜ’nün TÜBİTAK destekli araştırmasında, tıbbi sülük yetiştiriciliğinde doğal keçi kanının diğer kan türlerine göre en yüksek büyümeyi sağladığı bilimsel olarak kanıtlandı. Bulgular, Teke Yöresi için stratejik ve ekonomik...
Başdeğirmen ilçe ve köy ziyaretlerine devam ediyor Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ilçe ve köy ziyaretleri kapsamında Sütçüler ilçesine bağlı Bekirağalar köyünü ziyaret etti.
Isparta Öğretmenevi Lokantasında Lezzet ve Ekonomik Fiyatlar Dikkat Çekiyor Isparta’da uygun fiyatlı ve kaliteli yemek arayanların adreslerinden biri olan Isparta Öğretmenevi Lokantası, zengin menüsü ve bütçe dostu fiyatlarıyla yeniden dikkatleri üzerine çekti.
Gazipaşa’da Alman vatandaşının ihtida sevinci Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan Alman vatandaşı Kerstin Struss, İslam dinini seçerek “Elif” ismini aldı. İlçe Müftülüğü’nde düzenlenen törende kelime-i şehadet getiren Struss’a Kur’an-ı Kerim ve Almanca meali hediye edildi.
Salda’da yüzler güldü: Su seviyesi artıyor Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Burdur Salda Gölü’nde su seviyesi son bir ayda 14 santimetre yükseldi. Yağışların etkisiyle gerçekleşen bu artış, kuraklık tehdidi altındaki göle tam 6 milyon ton can suyu oldu.