Bergamalı Galenosun kitabı Türkçeye çevrildi

İzmirde geçtiğimiz ay e-yayın olarak okuyucularla buluşturulan ‘Bergama 1838’ kitabı ardından bu kez tüm Dünya’da Tıbbın Babası olarak kabul edilen Bergamalı Hekim Galenos’un ‘Tıp Ekolleri Erdemli Tabip Filozof Olmalı’ kitabı Türkçe’ye çevrildi.


Gündem 29.03.2021 17:30:00 0
Bergamalı Galenosun kitabı Türkçeye çevrildi

İZMİR (İGFA)- Erciyes Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Özcan Akdağ ve Doç. Dr. Osman Bayder ve Bergama Belediyesi işbirliği ile Bergamalı Galenos’un ‘Tıp Ekolleri Erdemli Tabip Filozof Olmalı’ eseri ‘Eleştirmeli Metin’ olarak Arapça’dan Türkçe’ye çevrildi. Ayrıca Doç. Dr. Özcan Akdağ tarafından ‘Tabip Filozof Bergamalı Galenos’ adı ile Hekim Galenos’un hayatı ve çalışmaları hakkında bir kitap yazıldı.

Basımı gerçekleştirilen her iki kitap, Belediye Başkanı Hakan Koştu tarafından Bergama Kültür Merkezi’nde yer alan Kütüphaneye götürüldü. Her iki kitap ilk olarak Bergama Kültür Merkezi (BerKM) içerisinde yer alan Kütüphane de okuyucularla buluştu.

Kitabın dağıtımının planlandığını ve kısa bir zaman içerisinde dağıtımına başlanacağını açıklayan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Hekimler İmparatoru olarak bilinen Tıbbın babası olarak kabul edilen ve Hipokrat’tan sonra en çok bilinen Bergamalı Galenosun, ‘Tıp Ekolleri ve Erdemli Tabip Filozof Olmalı’ isimli eserini okuyuculara ve bilim dünyasının hizmetine sunmanın sevincini yaşıyoruz. COVID-19 salgının yaşandığı bu dönemde hizmet ve projelerimizde olduğu gibi kültür hizmetlerinde de çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik, etmeye devam ediyoruz.  Bergama’mızın kültür mirasına ışık tutup, Hekim Galenos’un çalışmaları hakkında akademik çalışma yapan bilim insanlarına olanak sağlamış olmaktan dolayı da ayrıca sevinçliyiz” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı