Bilgiç Isparta köylülerin telefon şebekesi sorununu çözdü


Gündem 20.02.2021 00:16:00 0
Bilgiç Isparta köylülerin telefon şebekesi sorununu çözdü

ISPARTA'nın bir çok köyünde telefon şebeke vericilerinin iyi çekmemesi nedeniyle köy sakinleri cep telefonu görüşmelerini tepe ve çatılara çıkarak gerçekleştiriyordu.

Eğirdir, Aksu, Yalvaç'ın bir çok köyünde yşayanlar mobil telefon hizmetlerinden faydalanmakta büyük sorunlar yaşıyordu.

Vatandaşlar telefon görüşmesi için köy çevresindeki tepe ve çatılara çıkmak zorunda kalıyordu. Köylerde GSM şebekelerinin iyi çekmemesi köy sakinlerini adeta çileden çıkarıyordu. Sevdikleriyle diledikleri gibi görüşemeyen köylüler, köylerine bir şebeke alıcısı kurulması için haber merkezlerimize müracaat ediyordu. Kendilerine ses olmamızı isteyerek yetkililerden acil çözüm bekliyorlardı.
Eğirdir'e bağlı Bağıllı köyü Muhtarı Fevzi Özdamar, geçtiğimiz günlerde bize müracat ederek konuyu haberleştirmemizi istedi. Muhtar Özdamar: "GSM şebekelerinin çekmemesinden dolayı tepelere çıkarak görüşme yapıyoruz. köylülerimiz yakılarıyla görüşmek istiyor ama görüşemiyor. Şebekenin çekmemesinden dolayı çok sıkıntı çekiyoruz. Askerdeki oğlu ile görüşebilmek için anneler soğuk kış şartlarında dağ tepe çıkıyorlardı. İnternette aynı şekilde çekmiyordu. Günümüz geldiği itibariyle herkes telefonlarda görüntülü görüşme gerçekleştirirken bizler telefon şebekesi peşinden koşuyorduk... Ama Allah Razı olsun TBMM Başkanımız, Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç beyefendi her zaman olduğu gibi imdadımıza yetişti ve bu soruumuzada neşter vurdu.

Muhtar açıklamasında: Hayallerimiz gerçeğe dönüştü dedi.
Turkcell ile yapılan görüşme neticesinde köyümüz Gedikli Mahallesi Kavaklar Mevkiine Turkcell vericisi kurulup bugün itibariyle aktif hale getirildi. Böylelikle Baklan, Pazarköy, Kösre, Sofular ve Bağıllı  Köyümüzün her noktasında kesintisiz çekim olacaktır. Böylesine büyük hizmette  imzası bulunan başta TBMM başkan vekili Isparta milletvekilimiz sn. Süreyya Sadi Bilgiç Bey'e, Turkcell genel müdürüme, Turkcell Isparta sorumlusu Tufan Bey'e ve ekibi Osman Şenol, Ramazan Mercan kardeşlerime aynı zamanda tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.


'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.