BİLGİÇ VE SÖNMEZ ISPARTA'DA ÇALIŞMALARI SÜRDÜRECEKLER


Yaşam 3.03.2022 16:48:00 0
BİLGİÇ VE SÖNMEZ ISPARTA

Neredeyse 20-30 yıl boyunca Isparta'ya bu şekilde yoğun kar yağmamıştı.

Isparta'nın tüm alt yapıları ona göre yapılmış olup Yağan yoğun kar 50-60 santim oldu. Sulu kar olması nedeniyle Isparta'nın birçok yerinde taşıyamadığı için Elektrik kabloları koptu. Hatta birçok pazar yerinin çatısı çöktü, köylerde dam-ahır gibi çatılar çöktü, ulaşım önemli ölçüde aksamadı. Isparta İl Özel İdare ve belediye ekipleri hummalı çalışmalar sürdürerek hayat akışının aksamaması için tüm çalışmaları yaptılar. Fakat elektrik büyük ölçüde sıkıntı oldu. Birçok noktada direklerin devrilmesi, kablolarının kopması nedeniyle sorunların çözümü aksayınca, Türkiye'nin birçok illinden takviye ekipler getirildi. Elektrik sorunları çözüldü. Tamda sorunlar bitti derken, 03.02 tarihi olan dün itibariyle yine neredeyse aralıksız 12 saat boyunca Isparta geneline sulu kar yağışı oldu. 

Aynı şeylere yakın hadiseler yaşanmasada, geçen sefer hazırlıksız yakalanan Valilik ve belediye ekipleri bu sefer işi şansa bırakmayarak erkenden tedbirlerini aldılar ve çalışmalar için ivedi şekilde hareket ettiler. Yaptığımız incelemelerde araştırmalarda Şubat ayı ile Mart ayında yağan kar afetinde zararın maaliyeti yaklaşık 300 milyon tl civarlarında olduğu tahmin ediliyor. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi başkan vekili Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Sönmez bugün Isparta'ya gelerek ilk olarak TEİŞ'ta yetkililerle acil toplantı yapıp sorunların çözümü için gerekli çalışmaları başlattılar. Bakan Sönmez ve Bilgiç, burada çalışmalara bizzat sürdürecekleri öğrenildi. Kentten ne zaman ayrılacakları henüz bir netlik kazanmadı.

 


Manisa'da Fatma Turgut coşkusu Manisa'da Fatma Turgut coşkusu
Düzce'de Resul Kaplan'ın cinayet zanlıları yakalandı  Düzce'de Resul Kaplan'ın cinayet zanlıları yakalandı 
İzmit Belediyesi şehitler anısına helva dağıttı İzmit Belediyesi şehitler anısına helva dağıttı
Edirne'nin turizm elçisi Bahri Dinar toprağa verildi Edirne'nin turizm elçisi Bahri Dinar toprağa verildi
Obezitenin çözümü obezite cerrahisinden geçiyor! Obezitenin çözümü obezite cerrahisinden geçiyor!