Bilim Kurulu 3. doz kararını yarın verecek


Gündem 2.11.2021 17:30:00 0
Bilim Kurulu 3. doz kararını yarın verecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3. doz BioNTech aşısıyla ilgili kararın yarın Bilim Kurulunda gündeme geleceğini söyledi.

TBMM'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Turkovac’taki son durumla ilgili, ihtiyaç olan 3 bin gönüllünün 1000’i şu anda tamamlandığını belirterek, vatandaşları gönüllü olmaya davet etti.

Okullarda PCR taraması sonuçlarıyla ilgili tarama sonuçlarının çıktı. Belli aralıklarla devam etmek istiyoruz. Taramalarda toplumda farklı olarak okul dönemindeki çocuklarda oranın çok yüksek olmadığını gördük. Tedirgin olunacak bir durumun olmadığını söyleyebilirim. Okulların özellikle salgın sebebiyle kapalı olama ihtimalini vatandaşımız artık düşünmemeli bu sorulmamalı salgın okulların kapanma sebebi olmayacak" ifadelerini kullandı.

ÜÇÜNCÜ DOZ GEREKLİ Mİ?

Bakan Koca, üçüncü doz BioNTech aşısıyla ilgili, "Yarın Bilim Kurulu'nun gündem konusu olacak" yanıtını verdi. "Orada ne zaman, kimlerden başlayarak yapılması gerektiği tartışılır. Bilim Kurulu'ndan sonra açıklamayı yapmış oluruz" dedi.

Devletin SMA hastalarıyla ilgili bütün imkanları seferber ettiğine vurgu yapan Bakan Koca, "Bu hastalarımızı erken dönemde tanımak istiyoruz. Evlilik öncesi taramayı çok önemsiyoruz. Tüm Türkiye’de çok yakında başlamış olacağız. Test için ihalesi başladı. Önümüzdeki haftalar bitmiş olur. Tüm Türkiye’de evlilik öncesi SMA taraması yapılıyor olacak. SMA Bilim Kurulu’nun öngörüsü doğrultusunda bir genel yaklaşımda sergilenecek, alınan kararlar süreci ve yaklaşımımızı açıklayacağız.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı