Bilim Kurulu'ndan 5 maddede kontrollü sosyal hayat


Gündem 19.05.2020 12:41:00 0
Bilim Kurulu

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Veciz, sosyal ağ hesabından yaptığı paylaşımda kontrollü sosyal hayat ile ilgili vatandaşlara manâlı uyarılarda bulundu.

Bugüne değin salgının kontrol altında tutulduğunu gösteren Tevfik Veciz, "Dişimizi sıkıp, tedbiri elden bırakmayalım ve baştan sona bu atağı sonlandıralım. Kontrollü sosyal yaşamı başarabilirsek, salgını her tarafta başlatmadan her şey normale dönmeye başlayacak" dedi.

Kontrollü sosyal hayatın 5 kuralını vatandaşlarla paylaşan Prof. Dr. Tevfik Kısa Ve Öz, şu ifadeleri kullandı:
"Zorunlu değilse evden çıkma. Dışarıya çıktığında kapalı, havasız, topluluk ortamlardan uzak dur; tenhada, dıştan kal. Her koşulda öteki insanlarla sosyal mesafeni koru. Toplumda maskeni usulüne uygun olarak tak. El hijyenine uyarı et.

Bu 5 kurala dikkat ederek işimize, gücümüze dönebilir; hayatımızı normale getirebilir ve bunu yaparken de ikinci bir atağa neden olmayız. Hayatımızı virüsten geri almanın derhal tek yolu bu"

Bilim Kurulu'ndan 5 maddede kontrollü sosyal hayat

Antalya’da sert rüzgârlar Antalya'da etkili olan yoğun sis ve kuvvetli rüzgar, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle yüksek kesimlerde görüş mesafesi yer yer sıfıra düşerken, hızı saatte 40 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle vatandaşlar ayakta
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Çay, TİMBİR Yönetim Kurulu Toplantısının onur konuğu oldu Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), Şanlıurfa’da yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdülkadir Çay onur konuğu olarak katıldı.
COP31 iklim zirvesi’nin kalbi Antalya’da atacak Bakan Murat Kurum, COP31 İklim Zirvesi’nin Antalya’da yapılacağını açıklarken, sosyal konut projesi kapsamında 13 bin 213 yuvayla bugünün kazananının Antalya olduğunu duyurdu.
Sulama havuzu 12 yaşındaki çocuğa mezar oldu Antalya Korkuteli ilçesi Bayat Mahallesi’nde Acı Kayıp: Sulama Havuzu 12 Yaşındaki Çocuğa Mezar Oldu
“Eğirdir’den bir damla su almayacağız” Aksu’dan Isparta’ya içme suyu sağlanmasıyla birlikte Eğirdir Gölü’nden alınan yıllık 13 milyon metreküp suyun tamamen gölde kalacağını açıklayan Vali Erin, “Eğirdir’den bir damla su almayacağız” dedi.