Bilim Kurulu Üyesi uyardı: Dün gece dışarı çıkanlar kendilerini 14 gün karantinaya alsın


Sağlık 11.04.2020 15:55:00 0
Bilim Kurulu Üyesi uyardı: Dün gece dışarı çıkanlar kendilerini 14 gün karantinaya alsın

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, sokağa çıkma yasağının duyurulmasının ardından yurdun bazı kesimlerinde yaşanan panik havasıyla ilgili olarak, "Risk çok ama çok büyüdü. Dün gece dışarı çıkanlar kendilerini 14 gün karantinaya alsın" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan Koronavirüs Bilim Kurulu'nun üyesi olan Prof. Dr. Ateş Kara, dün gece sokağa çıkma yasağının ilanıyla birlikte vatandaşların marketlere akın etmesi hakkında konuştu. Riskin büyüdüğüne işaret eden Kara, "Dün gece sokağa çıkanlar, 14 gün kendilerini karantinaya almalı" dedi.İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 48 saatliğine sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasağın gece vakti duyurulmasının ardından yurdun bazı kesimlerinde panik havası oluştu ve vatandaşlar marketlere akın etti."RİSK ÇOK AMA ÇOK BÜYÜDÜ"Çok sayıda insanın aynı anda sokağa çıkmasının büyük bir risk oluşturduğunu belirten Bilim Kurulu Üyesi Kara, vatandaşlara 14 günlük karantina çağrısı yaptı. Posta yazarı Candaş Tolga Işık, Prof. Dr Ateş Kara ile görüştüğünü açıkladı. Görüşmeyi Twitter hesabından paylaşan Işık, "Az önce Sağlık Bakanliğı korona virüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara ile konuştum, 'Risk çok ama çok büyüdü. Dün akşam itibarıyla sokağa çıkanların mutlak ama mutlak suretle 14 gün kendilerini karantinaya almaları gerekiyor' dedi. 

Başkan Parlak’tan sanat evlerine anlamlı ziyaret Yusuf Murat Parlak, İstasyon Sanat Evi ve Seramik Sanat Evi’nde kursiyerlerle buluşarak el emeği çalışmalarını inceledi, ilçenin sanata açılan kapısı olan merkezlerle gurur duyduklarını ifade etti.
Batı Akdeniz'e hızlı tren müjdesi İstanbul – Antalya Hızlı Tren Projesi ile Isparta ve Burdur ulaşımda çağ atlıyor. Yeni hat sayesinde Isparta–İstanbul arası 3 saat 30 dakikaya, Isparta–Antalya arası ise sadece 45 dakikaya düşecek; bölge ekonomisi, turizmi ve ticareti yeni bir döneme gir
Isparta’da boşanmalar rekor kırdı Isparta’da boşanmalar zirveye ulaştı: 2025’te 1.109 çift yollarını ayırdı. Uzmanlar, ekonomik ve sosyal koşulların etkili olduğunu vurguluyor.
Kaş’ta Hafız öğrenciler teravih namazlarını kıldırıyor Kaş Müftülüğü’ne bağlı Kınık Mahallesi Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu öğrencileri, Ramazan boyunca ilçedeki camilerde teravih namazlarını kıldırıyor, müezzinlik yapıyor ve mukabele programlarına katılıyor. Kurs yöneticileri nezaretinde her gün farklı
Gençlerde Hız Vardır, Yaşlılarda İstikamet Akdeniz Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi kapsamında, 2025–2026 Bahar Dönemi’nde öğrenciler Kepez Belediyesi biriml