Bilim Kurulu Üyesi uyardı: Dün gece dışarı çıkanlar kendilerini 14 gün karantinaya alsın


Sağlık 11.04.2020 15:55:00 0
Bilim Kurulu Üyesi uyardı: Dün gece dışarı çıkanlar kendilerini 14 gün karantinaya alsın

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, sokağa çıkma yasağının duyurulmasının ardından yurdun bazı kesimlerinde yaşanan panik havasıyla ilgili olarak, "Risk çok ama çok büyüdü. Dün gece dışarı çıkanlar kendilerini 14 gün karantinaya alsın" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan Koronavirüs Bilim Kurulu'nun üyesi olan Prof. Dr. Ateş Kara, dün gece sokağa çıkma yasağının ilanıyla birlikte vatandaşların marketlere akın etmesi hakkında konuştu. Riskin büyüdüğüne işaret eden Kara, "Dün gece sokağa çıkanlar, 14 gün kendilerini karantinaya almalı" dedi.İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 48 saatliğine sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasağın gece vakti duyurulmasının ardından yurdun bazı kesimlerinde panik havası oluştu ve vatandaşlar marketlere akın etti."RİSK ÇOK AMA ÇOK BÜYÜDÜ"Çok sayıda insanın aynı anda sokağa çıkmasının büyük bir risk oluşturduğunu belirten Bilim Kurulu Üyesi Kara, vatandaşlara 14 günlük karantina çağrısı yaptı. Posta yazarı Candaş Tolga Işık, Prof. Dr Ateş Kara ile görüştüğünü açıkladı. Görüşmeyi Twitter hesabından paylaşan Işık, "Az önce Sağlık Bakanliğı korona virüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara ile konuştum, 'Risk çok ama çok büyüdü. Dün akşam itibarıyla sokağa çıkanların mutlak ama mutlak suretle 14 gün kendilerini karantinaya almaları gerekiyor' dedi. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü