Binlerce Malatyalı kortejde buluştu


Gündem 18.07.2021 16:30:00 0
Binlerce Malatyalı kortejde buluştu

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve 16-17 Temmuz tarihlerinde yapılan 24’üncü Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’ne, binlerce Malatyalının katıldığı kortej yürüyüşü ile devam edildi.

MALATYA (İGFA) -

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıllarda yapılmayan ve bu yıl içerisinde mütevazı bir şekilde gerçekleştirilen 24.Kültür Sanat ve Kayısı Festivali, 16-17 Temmuz tarihlerinde yapıldı. Festivalin son günü Arslantepe UNESCO Yolunda temalı 1. Ulusal Arslantepe Bisiklet Yarışı ile başladı. Festivale bisiklet yarışının ardından ‘En İyi Yaş Kayısı’ yarışması ile devam edildi. Saat 19.00’da ise yoğun katılımın olduğu kortej yürüyüşü ile sürdü.

Doğa Cadde AVM önünde başlayarak Büyükşehir Belediye Binasına kadar devam eden kortej yürüyüşüne Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, il protokolü, siyasi parti il ve ilçe başkanları, STK’ların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Renkli görüntülerin yaşandığı kortej yürüyüşüne Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, torunlarıyla birlikte kortejde yer alırken, Malatyalılar genç, çocuk, kadın, erkek ve yaşlılar hep birlikte yürüyüşü gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının çaldığı marşlar eşliğinde Türk bayrakları ile gerçekleştirilen kortej yürüyüşünün yapıldığı alanda vatandaşlar evlerinin balkonlarına çıkarak kortej yürüyüşüne alkışlarla destek verdi. Halk oyunları ekiplerinin halaylarla eşlik ettiği kortej yürüyüşüne, çok sayıda sporcu ile birlikte Yazıhan Atlı Cirit ekibi de katılarak renkli görüntüler yaşattı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı