Gündem

Gündem Haberleri

BİR AVUÇ TOPRAK BİR AVUÇ PARA


Gündem 23.04.2020 12:28:00 0
BİR AVUÇ TOPRAK BİR AVUÇ PARA

Senirkent Belediye Başkanı Heybeli, tarımsal üretimin giderek değerli hale geleceğini belirterek “boş topraklarımızı değerlendirmeliyiz. Asgari ücretli iş peşinde koşanlar toprağını değerlendirsen 3 katı para kazanır” dedi.

 Senirkent Belediye Başkanı Kadir Heybeli, tarımsal üretimin önemine dikkat çekti. Senirkent’in yüzde 100 sulanabilir arazisi ile tarımda önemli bir potansiyel taşıdığını belirten Heybeli, asgari ücretli iş peşinde koşan gençlere ‘topraklarınıza sahip çıkın’ dedi. Heybeli, son32’ye şöyle konuştu:

“20 yıl sonra bir avuç toprak, bir avuç para olacak. Üretim mutlaka olmalı. Bizim arazilerimiz çok güzel. Gidiyorlar asgari ücretli iş peşinde koşuyorlar ama topraklarımız bomboş. Bizim topraklarımız yüzde 100 sulanabiliyor. Çalışan insana ekmek çok. Ben 58 yaşındayım hala tarımla uğraşıyorum. Kendi tarlamda, bahçemde çalışıyorum. Gençlerimize tavsiye ediyorum. Arazileri işleseler 3-4 kat asgari ücret alırlar. Bence hastalık bir dönüm noktası olacak insanlar köyüne, toprağına geri dönecek. Aylık gelirleri 7-8’er bin TL olur. Senirkent tarımsal yatırım için önemli bir potansiyel. Senirkent’te barbunya ekimi başladı. 3-4 yıldır 15-20 kamyon kalkıyor. Bunun yanında kayısı var. Malatya’dan daha üstün. Elma üretimi hat safhada. Bölgemizde 150 bin ton elma üretiliyor. Fasulye olsun, pancar olsun, vişne olsun, kiraz olsun üretiyoruz. Mandalina, muz hariç hepsi üretiliyor. İnsanları buralara davet ediyoruz. Toprağa bakmamız lazım. Toprak kendine bakanı asla unutmaz, asla mağdur etmez. Üretmeliyiz, üretmeliyiz. “

ÜZÜMCÜLÜK GELİŞECEK

Başkan Heybeli, Senirkent üzümünün eski günlerine dönmesi için çalışma içerisinde olduğunu belirterek  “Üzüm bizim atalarımızın en önemli üretim kaynağından birisiydi. Ama sulu tarıma geçtikten sonra elma, kiraz, vişne, pancar olunca biraz üzüme rağbet azaldı. Aslında bizim üzümümüz maya olarak kullanıldı. O kadar lezzetli ve sağlıklı bir ürün. İnsana yararlı bir üzüm. Biz tekrar eski bağcılığı canlandırmak istiyoruz. Bunun için belediye olarak 20 dönüm örnek üzüm bağı kuracağız. Bağ olan araziler şu anda atıl vaziyette. Toprak ucuz, ekonomik” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor