BİR DAKİKADA BİR SAYFA’ OKUMAYA NE DERSİNİZ?


Eğitim 23.12.2019 17:36:00 0
BİR DAKİKADA BİR SAYFA’ OKUMAYA NE DERSİNİZ?

SDÜ öğrencileri ile Isparta Belediyesi işbirliğinde ‘Bir Dakikada Bir Sayfa’ Projesi kapsamında teknoloji bağımlılığından uzaklaşılması ve yeniden insanların kitap dostu olması amaçlanıyor.

Isparta Belediyesinin sosyal belediyecilik kapsamında desteklediği, SDÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinin ‘Bir Dakikada Bir Sayfa’ ismini verdikleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında, şehirde yeni yapılan tüm kapalı duraklarda kitaplık oluşturuluyor. Çalışmaların ilki 6 Mart Caddesi üzerinde bulunan üniversite duraklarından başlatıldı.

Isparta Belediyesi tarafından kitaplıkların ve kitapların temin edildiği proje kapsamında SDÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri duraklarda çalışmalarına başladı.

‘Bir Dakikada Bir Sayfa’ Projesi ile ilgili olarak bilgiler veren SDÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Utku Tan, “Amacımız Isparta halkının duraklarda otobüslerini beklerken, boş zamanlarını kıymetli bir şekilde kitap okuyarak değerlendirmelerini düşündük. Halkımızın okuma alışkanlığı kazanmalarını istedik. Bizim yegane amacımız bu. Bu projemize destek veren Isparta Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Desteklerini esirgemediler” dedi.

Öğrencilerle birlikte kitaplığın oluşturulmasına yardımcı olan Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün de, güzel bir gün yaşadıklarını dile getirdi. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in seçim vaatleri arasında bulunan tüm durakların kapalı hale getirilmesi çalışmalarında önemli mesafeler kat edildiğini dile getiren Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, “Kapalı duraklar kondu. Duraklar sıcacık bir ortama dönüştü. Isparta ve Türkiye çapında ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Maalesef teknoloji bağımlılığı o kadar ileriye gitti ki, biz kitaplardan uzaklaştık. Bugün herkesin elinde tablet, telefonlarla gençliğimizi yok etmeye kalkıyoruz. Yeniden kitap dostu olmak adına SDÜ öğrencilerimiz böyle bir proje ile geldiler. Bir Dakikada Bir Sayfa güzel bir proje oldu. 3-5 dakika otobüs bekliyoruz, beklerken kitapla bir araya gelinebilecek. Park Bahçeler Müdürlüğümüz kitaplıklarımızı hazırlıyor, kitapları temin ettik. Öğrencilerimiz, halkımız kitapları okuyacak yerlerine bırakacak. Vatandaşlarımız ayrıca okudukları kitaplarını bu duraklardaki kitaplıklara bırakarak başkasının faydalanmasına vesile olabilecek. Bir farkındalık oluşturmak istedik, başarıya ulaşacağından eminiz. Isparta’da okuyan bir toplumu gün yüzüne çıkarmış olacağız. Telefon cepten çıkmayacak kağıdın kokusunu, sesini alacağız. Bu projenin gerçekleşmesinde bizlere ön ayak olan öğrencilerimize başkanım Şükrü Başdeğirmen adına teşekkür ediyorum. Isparta’mız için hayırlı uğurlu olsun. Halkımızdan da topluma kazanım sağlayacak projelerine açık olduğumuzu belirtiriz. Projelerini bizlere söylesinler, uygulamaktan büyük keyif alacağımızı belirtmek isteriz. Vatandaşlarımızı Bir Dakikada Bir Sayfa okumaya ve otobüs duraklarındaki zamanlarını verimli geçirmeye davet ediyoruz” görüşlerinde bulundu.

Antalya’ya sel ve hortum desteği: 108 milyon liralık kaynak Sel ve hortumdan etkilenen Antalya’da zarar gören çiftçiler için 100 milyon lira, evleri hasar alan vatandaşlar için ise 8 milyon lira olmak üzere toplam 108 milyon liralık destek ödeneği gönderildi.
1 yaşındaki bebeğine şiddet uygulayan anneye 6 yıl hapis Antalya’da 1 yaşındaki kızına şiddet uyguladığı gizli kamera görüntüleriyle ortaya çıkan anne, Antalya 34. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından “alt soya karşı eziyet” suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Finike’de trafik kazası: Yaralılar var Finike’nin Arif Mahallesi Aykırıçay mevkiinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan vatandaşlar hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Ali Bahar davasında yeni gelişme: Gizlilik talebi reddedildi Önceki dönem Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar’ın 19 Temmuz 2024’te yaşamını yitirmesine ilişkin davada yeni bir duruşma daha geride kaldı. Yargılama, Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Süper hızlı trende çağ atlıyoruz! 5 saatlik yol 80 dakikaya düşecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Samsun hızlı tren projesi ile Kalkınma Yolu Projesi dahil Türkiye'nin demir yolu yatırımlarını anlattı. Uraloğlu, Süper Hızlı Tren Hattı Projesi ile saatte 350 kilometre hızl