Gündem

Gündem Haberleri

Biraz sakin olun


Gündem 29.05.2020 16:10:00 0
Biraz sakin olun

Antalya’da, koronavirüs karantinasına alınan Zeytinköy’de yaşayanlar, gıda ürünlerine ulaşmakta güçlük çektikleri iddiasıyla eylem yapmak istedi. Polis 100 kişilik grubu zor ikna etti.

Koronavirüs testleri pozitif çıkanlar ile temaslı olanların farklı sokaklarda oturması nedeniyle karantinaya alınan Antalya Muratpaşa'daki Yeşildere Mahallesi'nde, uygulamanın 14'üncü gününde gerginlik yaşandı. Gıda ürünlerine ulaşmakta güçlük çektiklerini ve pahalıya aldıklarını iddia eden öne süren mahalleli, eylem yapmak istedi.

ÇEVİK KUVVET DURDURDU
Karantina sınırındaki bariyerlere kadar gelenleri polis durdurdu. Aralarında çocukların da bulunduğu 100'den fazla kişinin karantina bölgesinden çıkmasının engellenmesi için bölgeye çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Uzun süre karantina şartlarına itiraz eden kişiler ile polis ekipleri sözlü tartışma yaşandı. Mahalleli, daha sonra emniyet yetkililerinin gerekenin yapılacağı sözünü vermesi üzerine dağıldı. Polis, 'uyuşturucu satışının merkezi' olarak anılan Zeytinköy semtindeki Yeşildere Mahallesi'nde bazı fırsatçıların, halkı galeyana getirdiğini belirtti.

UYUŞTURUCUYLA ANILIYOR
Öte yandan gerginliğin çıktığı Yeşildere Mahallesi ile Gebizli Mahallesi'nin bulunduğu, 'uyuşturucu satışının merkezi' olarak anılan Zeytinköy'e, 15 Mayıs gecesi uyuşturucu almaya gelen yaklaşık 10 kişi, bölgenin polis tarafından giriş-çıkışa kapatılmasıyla mahsur kalmıştı. Mahalleye 19 Mayıs günü öğle saatlerinde girmeye çalışan uyuşturucu madde bağımlısı Aziz G., karantina altındaki bölgeye ulaşabilmek için kanalizasyona girmiş, 500 metre kala kanalizasyonda mahsur kalmıştı.

 

 
Antalya’da Girişimci Kadınlara Güçlü Destek AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Halkbank katkılarıyla Antalya’da düzenlenen “Yükselen Kadınlar: Kendi İşim, Benim İzim” projesi kapsamında gerçekleştirilen programa, milletvekilleri Mu
Ülkü Ocakları Kaş, Regaip Kandili’nde birlik mesajı verdi Regaip Kandili vesilesiyle Ülkü Ocakları Kaş İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Kur’an Tilaveti ve yemek programı, ülkücülerin yoğun katılımıyla birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirildi.
Küçük Ayaklar, Büyük Umutlar Küçük Ayaklar, Büyük Umutlar: Üniversitelilerden Köy Okullarına Tiyatro Sürprizi
Sedir için seferberlik: 42 hektar alanda ekim Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmayla Toros sedirlerinin geleceği için Tarsus’ta 42 hektarlık alanda yaklaşık 15 ton karpelli sedir tohumu toprakla buluşturuldu; hem doğa korunuyor hem orman köylüsüne ek gelir sağl
Sağlık Bakanlığı yetkilisinden BAMKOM’a ziyaret Sağlık Bakanlığı Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Dairesi Başkanı Dr. Hüseyin Alperen Güldiken’in BAMKOM ziyaretiyle, Isparta’da yürütülen bağımlılıkla mücadele çalışmaları değerlendirilerek çok paydaşlı ve sürdürülebilir y