BİZİM CEVABIMIZ ITKM'Yİ BİTİRMEK OLACAK


Gündem 25.11.2019 10:44:00 0
BİZİM CEVABIMIZ ITKM

Belediye Başkanı Başdeğirmen, ITKM konusunda muhalefet yapan MHP ve İYİ Parti’nin eleştirilerine karşı ‘Ben bunların hiçbirine cevap vermiyorum. Benim cevabım burayı bitirmek olacak. Oranın açılışını yaptığımız gün onlara cevabımızı vermiş olacağız” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e K32’deki TV programında MHP Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin’in ‘ITKM protokolüne ‘evet’ diyenler Isparta’ya ihanet etmiştir’ açıklaması soruldu. Belediye Başkanı Başdeğirmen, MHP Merkez İlçe Başkanı’na kısa ve net bir cevap verdi:

“İhanet lafını size nasıl yedireceğimizi zamanı geldiğinde göstereceğiz. Ağzı olan konuşuyor. İnsanların ne konuşacağını bilmesi gerekiyor. Ben bunların hiçbirine cevap vermiyorum. Benim cevabım burayı bitirmek olacak. Oranın açılışını yaptığımız gün onlara cevabımızı vermiş olacağız.”

GÜNDEMDEN KALKMALI

Belediye Başkanı Başdeğirmen, ITKM ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Artık Isparta’da alakası olan da olmayan da, işi olan da olmayan da ITKM’yi konuşuyor. Yıllar önce Isparta’da askerlik, öğrencilik yapanlar, burada görev yapıp gidenler. ‘Çarşı merkezdeki kocaman inşaat ne oldu’ diye soruyorlar. Cevap verirken üzülüyoruz. Bunu çözmek zorundayız. Gündemden kalkmalı, konuşulmamalı. En kısa zamanda gündemden düşürmek için elimizden geleni yapacağız.

O GÜN İPTAL EDİLMESEYDİ TÜRKİYE’NİN EN ÇOK

GAYRİMENKULU OLAN BELEDİYE OLACAKTIK

1999-2004’de belediye meclis üyeliği yaptım. Bu işi bilen, bu işe vakıf bir insanım. 1997’de bu inşaat başladı. 1999’da yeni bir yönetim geldi. Bizler de muhalefetin meclis üyesi olarak görev yaptık. Bu konu her zaman gündemdeydi. Tüm meclis toplantıların konusu buranın sorunlarıydı. Aybatılı yapılacaktı. Daha sonraki yönetim ‘projeyi beğenmedim’ diyerek iptal etti. ‘Caminin kıblesi yanlış’ dendi. Böyle eften-püften bahanelerle o günkü yönetim projeyi iptal etmek istedi. Ulusal bir proje yarışması yapıldı. Türkiye’nin en önde gelen mimarları bu konunun içerisindeydi. O proje ödül almıştı. Ispartamıza büyük katkı sağlayacak bir projeydi. İnsanımızın ihtiyacına ve kültürüne göre düşünülmüş bir projeydi. Ama maalesef 3 yıl müelliflerle tartışma yaşandı. 2002’ye kadar uğraşıldı. 2004 seçimine çok kısa zaman kala yanına başka bir proje çizildi ve inşaatına başlandı. İki proje, iki ayrı bina. Birbirine bağlı değil, kodları farklı. Şekilsiz bir şey ortaya çıktı. Başka bir proje uygulanmaması için çok mücadele ettik. O dönem kaprislerle Isparta için 2 önemli proje iptal edildi. Birisi hafif raylı sistem projesi. Sayın Cumhurbaşkanımız Merhum Süleyman Demirel bu işin içine girerek bu işin izni alınmıştı. Devlet garantördü. Eski proje devam etseydi Türkiye’nin en çok gayrimenkul sahibi belediyesi biz olacaktık. Bunlar geçti. Yakında bunları konuşmayacağız ama vatandaşımızın ne kaybettiğimizi de bilmesi gerekiyor. Isparta’nın kaybı çok büyük.

3 ADAY DA ‘BİTİRECEĞİZ’ DEDİ AMA…

Seçim öncesindeki ana maddemiz ITKM’nin açılması idi. 3 aday bunları söyledi. ‘Tekmeyi vurup gireceğiz’ diyen arkadaşlarımız da vardı, ‘gelir-gelmez bu işi yapacağız’ diyen arkadaşlarımız da vardı. Biz bu işi yapmaya kalkınca bu arkadaşlarımızdan defans gördük. Şartların tamamını meclis üyelerimizle paylaştım. Hatta parti yönetimleri ile paylaştım. Gittim, anlattım. Meclis üyelerimizin tamamını ITKM inşaatını gezdirdim, birlikte istişarelerde bulunduk. Oradaki harabe şekli görünce hepsi üzüldüler. Oradaki yapılan döşemelerin kırılması, sıvaların dökülmesi, su basmasına herkes üzüldü. ‘Bu işi bitirelim’ dediler. Kayyum olarak görev yapan TMSF yetkilileri karşımızda muhatabımız. Devletimiz tarafından görevlendirilmiş kişiler. Devlet bu işi sahiplendi. TMSF yetkilileri bizlerle görüşmeler yaptı. Biz kendilerini davet ettik. Geldiler, gezdik. İlk etapta camiyi açmalarını istedik. İlk önce camiyi yapmayı kabul ettiler. Kadir Gecesi’ne yetiştirdiler. 45 günde bitirdik. Önemli miktarda para harcadılar. TMSF yönetimine çok teşekkür ediyorum. TMSF Başkanımız buraya kadar geldi. Camimizle başladık inşallah devamında bu merkezi bitireceğiz. Son noktayı meclisimizde koyduk.

MÜTEAHHİDİN KENDİ DÜKKANLARINI DEVREDİYORUZ

Burası müteahhide ait 70 dükkandır. Bizim karşımızda muhatabımız TMSF. Devletimiz tarafından atanmış kişilerin olduğu bir yönetim. 22 yıldır problemli olan inşaatın çözümü için müteahhide ait 70 işyerini devrediyoruz. Bu tapuların karşılığında bankalardan kredi çekecekler, bu parayla da 1 yılda inşaat bitirilecek. Vermeyelim. Kadıahmetoğulları davayı kazanırsa? Ne zaman kazanır? 3-5 yıl sonra. Kadıahmetoğulları batmış bir firma. Borcunu karşılayamayacak olan bir firma. TMSF bunu bitirmek için geldi. 5 yıl oturup, beklememiz mi gerekiyor. Burası neredeyse kentsel dönüşüme girecek hale gelmiş. 2011’de fizik gerçekleşme yüzde 80.06. 2019’da yapılan başka bir değerlendirmede yüzde 70 gerçekleşme. Bu inşaat bu haliyle sürekli geri gidiyor. Devamlı yok oluyor. Tahrip oluyor. Doğanın tahribatına uğruyor. Kar, yağmur, güneş derken zarar görüyor.

MİLLETVEKİLLERİMİZ DEFALARCA AÇIKLAMA YAPTI

Devlet değil diyorlar. Bunu atayan cumhurbaşkanı. Sayın Yusuf Ziya Günaydın, TMSF göreve geldikten sonra söylemleri var, açıklaması var. ‘Artık muhatabımız devlet’ diyor. Bizim milletvekillerimiz bu konuda defalarca açıklama yaptılar. Sayın Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç, belediyeye defalarca gitti, yardım yapmak istediğini söyledi. Bizim milletvekillerimizin hepsi burayı bitirmek için o dönemin yönetimine destek olmak istedi. Ama ‘bize karışmayın’ dediler.

KENDİLERİ DE AYNI PROTOKOLÜ HAZIRLAMIŞ

Kasım 2018’de aynı protokol geçirilmeye çalışılmış. 2018 11. Ayda kendilerinin yazdığı protokol var. ‘70 dükkanın müteahhidin para çekebilmesi için devrinin yapılması uygundur’ deniyor.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü