Blueberry bahçeleri daha kolay sulanacak


Gündem 3.07.2021 10:30:00 0
Blueberry bahçeleri daha kolay sulanacak

Maviyemiş (Blueberry) üretimi alanında Bursanın ve Türkiyenin önde gelen firmalarından Safir Berry Tarım Ticaret ve Sanayi A.Ş, maviyemiş üreticisi çiftçilere yönelik verdiği desteklerle, Türkiye Maviyemiş Projesi’nin gerçekleşmesine ve tarımda bölgesel / ulusal kalkınmaya katkı sağlamaya devam ediyor.

BURSA (İGFA) - Fidan ve meyve üretiminde yarım asrı aşan deneyimiyle Bursada ve Türkiyede sektörün en güçlü firmalarından olan Safir Berry Tarım AŞ, Ziraat Bankası ile imzaladığı protokol kapsamında maviyemiş üreticilerine 5 yıl boyunca sıfır faizli kredi kullanma imkânı sağlayarak Türkiye’nin her yerinde maviyemişe özel sulama projelerini hayata geçiriyor.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Safir Berry Tarım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aysan, küresel iklim değişiklikleri ile beraber dünyada yaşanan kuraklığın ülkemizi de etkilediğini ve buna bağlı olarak tarımda modern sulama ihtiyacının arttığını belirtti. "Safir Berry olarak kaynaklarımızın etkin ve verimli kullanılabilmesi, su tasarrufu ve tarımda sürdürülebilirliğin sağlanabilmesine yönelik çalışmalara önem veriyoruz" diyen Aysan, "Bu kapsamında Ziraat Bankası ile imzaladığımız protokol çerçevesinde uygulanacak Maviyemiş Bahçeleri Sulama Projesi ile çiftçilerimizin üretim süreçlerindeki sulama sorunlarını gidermeyi ve üretimde kaliteyi artırmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra tarımda su israfının önüne geçerek ülke ekonomisine katkı sağlayacağız. Projenin Türk tarımına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.


Düzce'de 53 yaşındaki kişi çatıdan düştü Düzce'de 53 yaşındaki kişi çatıdan düştü
Otomotiv satış sonrası pazarında artış beklentisi Otomotiv satış sonrası pazarında artış beklentisi
Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi
Keşan Belediye Başkanı Özcan: “Hoş tablo devralmadık” Keşan Belediye Başkanı Özcan: “Hoş tablo devralmadık”
İzmit, 23 Nisan’da çocuk sesleriyle şenlenecek İzmit, 23 Nisan’da çocuk sesleriyle şenlenecek