Böcek'in Zulmüne dayanamadı sessizce uğurlandı


Gündem 10.03.2020 13:11:00 0
Böcek

Antalya’da CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in zulmüne dayanamayarak kalp krizi geçiren Alev Aslangiray (38), son yolculuğuna uğurlandı.

Antalya'da CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in sürgün zulmünün ardından işten çıkarılmasına kalbi dayanamayıp kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (ASMEK) eski Koordinatörü Alev Aslangiray (38), Konyaaltı Cemevi'nde düzenlenen sade bir cenaze törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

AORT DAMARI YIRTILDI
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde bir dönem ASMEK Koordinatörü olarak görev yapan Alev Aslangiray, evinde fenalaştı. Yakınlarını arayarak kendisini hastaneye götürmelerini istedi. Yakınları tarafından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Aslangiray'a ilk etapta bir teşhis konulamadı. Gece saatlerinde ise yapılan testler sonucunda yüksek tansiyona bağlı olarak aort damarının yırtıldığı belirlendi. Ameliyata alınan Aslangiray, değerlerinin normale dönmesi için bir süre uyutuldu. Ancak Cuma günü saat 17.00 sıralarında kalbi duran Aslangiray, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Endüstri mühendisi Alev Aslangiray, ASMEK Koordinatörü olarak görev yaptığı sırada geçen yıl Gazipaşa'ya görevlendirilmiş, yeni yılda ise sözleşmesi yenilenmeyerek işten çıkarılmıştı. Aslangiray cenazesi Konyaaltı Cemevi'nde Alevi Dedesi Kenan Akbaba'nın yaptırdığı törenin ardından Kurşunlu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Törene, Menderes türel ve eşi de katıldı. AK Parti Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Ercan Merthatun, yapılan zulüm sonucunda gencecik bir hayatın yok edildiğini söyledi. CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in göreve geldiği ilk günden beri Alevi toplumuna yönelik bir linç kampanyası yürüttüğünü iddia eden Merthatun, "Yapılan bu zulmü ve yaşan acıyı Alevi toplumu göz ardı etmeyecektir" dedi

AZRAİL İLE YARIŞIR
Hizmet İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Muhammed Talha Kandil ise sonunda sürgünlerin can aldığını söyledi. Kandil, "Sonunda olacağı buydu. Böcek'in sürgünleri ölüm boyutuna ulaştı. Bu gidişle Azrail'le yaraşacak. İnsanların hayatına mal olan bu işçi sürgünleri ve kıyımlarına derhal son verilmeli" ifadelerini kullandı. 

Alanya’da çevre ve gürültü ihlallerine rekor cezalar Alanya’da 2026 yılıyla birlikte çevreyi kirleten, gürültü yaparak huzuru bozan ve trafik kaynaklı hava kirliliğine neden olanlara uygulanacak idari para cezaları ciddi oranda artırıldı.
Emlak vergisinde yeni dönem: Cadde ve sokak bazlı yüksek artışlar geliyor Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğle emlak vergisinin uygulanmasına ilişkin önemli düzenlemeler yapıldı. Yeni cadde ve sokaklarda iki kat sınırı uygulanmayacak, 2026’dan itibaren ise artışlar yeniden değerleme o
Isparta’da Futbola Kar Engeli Isparta genelinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle bugün oynanması planlanan U14 ve U16 futbol müsabakaları, olumsuz hava şartları ve saha koşulları gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendi.
Tarım işçileri için 2026 yevmiye tavsiyesi açıklandı Silifke Tüm Tarım Çalışanları ve Çavuşları Derneği, 2026 yılına ilişkin tarım ve narenciye işçilerinin yevmiye ücretleri ile servis bedellerini kapsayan tavsiye kararlarını kamuoyuyla paylaştı.
Eğirdir’de Feci Kaza: 2 Genç Hayatını Kaybetti Isparta’nın Eğirdir ilçesine bağlı Kırıntı Köyü’nde otomobilin park halindeki kamyona çarpması sonucu meydana gelen kazada 18 yaşındaki sürücü Baran Duman ile Serik’li Lütfi Can Duran yaşamını yitirirken, bir kişi yaralandı.